Set Kesihatan Lelaki Shaklee

Kesihatan adalah suatu nikmat yang tidak boleh dijual beli. Nak tahu betapa besarnya nikmat kesihatan? Nilailah ketika kita sedang sakit. Ok, selalu saya bercerita mengenai pelbagai masalah wanita,adakah kaum lelaki sihat sepanjang masa? Tiada masalah kesihatan? Sentiasa bertenaga? Susah jatuh sakit?

Dari pemerhatian saya, lelaki bukannya tiada masalah kesihatan, tetapi mereka sendiri tidak aware dan menganggap masalah kesihatan mereka remeh sahaja. Tetapi apabila sudah sampai satu tahap, penyakit mereka sudah serius dan sukar dirawat. Oleh itu, hari ini tertarik untuk saya menceritakan mengenai kesihatan lelaki pula.

lelaki sihat

Apakah Penyakit-penyakit Serius Lelaki?

Sakit Jantung

Sakit jantung adalah pembunuh nombor 1 kaum lelaki. Ia tidak mempunyai symptom kursus dan menyerang tanpa mengenal usia. Selalunya pesakit tidak menyedari tanda-tanda awal penyakit jantung dan ia mampu membawa maut.

Bengkak Prostat

prostat-normal-Vs-bengkak1

Masalah prostat terbahagi kepada 2 iaitu pembengkakan prostat dan kanser prostat. Pembengkakan prostat menyebabkan kencing tidak lawas, sukar membuang air kecil dan kerap kencing terutamanya pada waktu malam.

Kanser Prostat

Kanser prostat penyebabkan masalah seksual dan kurang tenaga. Sel kanser adalah sel yang membiak secara tidak normal dan tidak dikenali oleh sistem imun tubuh menyebabkan sistem imun menyerang sel tersebut. Keadaannya yang tidak terkawal menyebabkan kanser adalah salah satu pembunuh dalam diam.

Masalah Kesuburan

open-uri20120909-9637-ts74bl

Lelaki dikatakan tidak subur apabila apabila kualiti sperma menurun samaada mempunyai sperma yang tidak normal atau bilangan sperma yang sedikit. Kebiasaannya pesakit akan diminta untuk membuat ujian “semen analysis” untuk melihat sifat atau karakter (abnormalities) sperma pesakit.

Mati Pucuk

Mati pucuk (Erectile Duisfunction) pula suatu keadaan di mana lelaki tidak mampu untuk eraksi. Ia disebabkan oleh tabiat merokok, pengambilan ubat tanpa pengawasan doktor dan tekanan.

Masalah Andropos

andropause_graph

Jika wanita ia lebih dikenali sebagai gejala Menapose. Masalah Andropause disebabkan oleh penurunankan kadar hormone testosterone sekaligus menurunkan tahap kemampuan dan keinginan seks seiring dengan peningkatan usia.

Apakah Makanan Terbaik Untuk Kesihatan Lelaki?

Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Selain dari menukar gaya hidup, anda perlu juga menjaga pemakanan yang sangat mempengaruhi faktor kesihatan. Perlu untuk kaum lelaki mengetahui perbezaan tubuh serta hormone lelaki dan wanita juga membezakan makanan yang terbaik untuk mereka ambil sebagai diet harian. Di bawah adalah 10 makanan yang disarankan untuk kaum lelaki:

pria-sehat

1. Ikan

Ikan kaya dengan asid lemak Omega-3 iaitu sejenis asid lemak yang membantu dalam fungsi otak,merendahkan kolestrol dan membantu peredaran darah dalam badan. Ikan juga merupakan sumber Vitamin B yang baik untuk kesihatan.

2. Asparagus

Mengandungi vitamin E yang tinggi dan dipercayai sebagai vitamin yang khusus untuk seks. Ia juga boleh melihat kesannya jika makan asparagus selama tiga hari berturut-turut.

3. Bawang Putih

Bawang putih kaya dengan anti-oksidan di mana ia sangat membantu melancarkan peredaran darah dalam tubuh.

4. Susu atau Produk Tenusu

Carnitine merupakan asid amino yang terdapat dalam susu yang berfungsi untuk menukarkan lemak kepada tenaga. Selain itu ia juga membantu kelancaran sistem organ dalam tubuh dan mencegah sakit otot.

5. Daging Merah

Daging merah juga mengandungi carnitine, mengandungi asid lemak, sumber protein lengkap serta kaya dengan mineral seperti zat besi. Namun begitu anda perlu mengambil daging merah pada kadar yang berpatutan bagi mengelakkan pengumpulan lemak.

6. Anggur Merah

Anggur merah mengandungi polifenol di mana ia sangat bagus untuk melindungi tubuh dari sel kanser. Polifenol mampu menaturalkan kembali sel yang terjejas akibat radikal bebas.

7. Tomato

Tomato mengandugi kandungan lycopene yang tinggi. Lycopene terkenal sebagai agen antioksidan yang sangat baik untuk menurunkan risiko kanser prostat, kanser paru-paru dan kinder perut.

8. Kacang Tanah

Kacang tanah adalah salah satu sumber asid lemak yang sangat baik untuk mencegah kulit kering dan kerosakan sel.

9. Buah Delima

Buah delima sangat digalakkan untuk kaum lelaki kerana ia mampu menurunkan risiko kanser prostat sehingga 35%.

10. Biji Labu

Biji labu kaya dengan element zink amat penting untuk penghasilanhormon testosterone. Kandungan Omega 3 dalam biji labu mampu meningkatkan kekuatan, keinginan dan tahap kesuburan lelaki.

Selain daripada makanan yang dinyatakan di atas, anda juga boleh mengambil supplement sebagai langkap penjagaan kesihatan yang lebih mudah dan selamat. Set Kesihatan Lelaki Shaklee ini sangat membantu untuk mengekalkan, memulih dan meningkatkan kesihatan lelaki sejati.

Set Kesihatan Lelaki Shaklee

set lelaki shaklee

Vivix

  • Tinggi kandungan polifenol di mana ia berfungsi mengurangkan risiko penyakit berkaitan umur seperti penyakit kardiovaskular dan penyakit radang seperti atrhrities, Diabetis dan penyakit Alzheimer.
  •  Mampu meningkatan kesihatan walaupun diusia emas dengan ketara meningkatnya tenaga dalam badan.

Omega Guard

  •  Asid lemak omega 3 berfungsi melancarkan peredaran darah sekaligus baik untuk mereka yang mempunyai masalah kardiovaskular dan kolestrol yang tinggi.

Vitamin E Complex

  • Mengandungi antioksidan yang membantu melindungi tubuh dari penyakit jantung dan barah.
  • Menurunkan risiko kanser prostat serta memberi kesan positif terhadap rawatan ketidaksuburan lelaki.

Zinc Complex

  • Membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dengan meningkatkan penghasilan sperma dan mortaliti. Ia juga memelihara kesihatan prostat.

CoQ Health Plus

  •  CoQ10 bertindak sebagai pemangkin tenaga yang dihasilkan oleh jantung apabila jantung dalam keadaan lemah agar ia dapat berfungsi dengan baik.

Seperti yang saya beritahu di awal tadi, kesihatan adalah suatu nikmat yang sangat berharga bagi kita. Oleh itu, peliharalah kesihatan anda. Apa salahnya melabur sedikit wang untuk kesihatan jangka masa panjang. Fikir-fikirkan kerana tubuh anda adalah tanggungjawab anda.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.