Set Detox Shaklee Yang Lengkap Bantu Tubuh Menjadi Lebih Sihat

Kini kita terdedah dengan pelbagai jenis toksin dan racun. Suatu realiti yang perlu kita terima yang mana makanan yang kita ambil serta produk lain yang kita gunakan di rumah seperti pencuci kain, sabun basuh kain kini terkandung tidak kurang dari 10 juta bahan kimia dan kira-kira 3500 jenis bahan kimia bertoksik. Dan yang lebih membimbangkan hari ini, bila kita buat ujian darah akan terdapat kira-kira 300 bahan toksik berbahaya wujud dalam kebanyakan sampel darah.

Mengapa Kita Perlu Detox?

Pelbagai usaha kita lakukan untuk dapatkan makanan yang sihat dan semulajadi. Namun begitu kita masih terdedah kepada bahan kimia serta toksin setiap hari. Sistem imun kita bekerja keras 24 jam sehari untuk menapis udara tercemar yang kita hirup, air yang kita minum, makanan yang kita makan,serta bahan kimia yang kita sapu pada kulit.Semua kimia bertoksik ini mengancam kesihatan kita pada masa akan datang.

Tingkatkan Tahap Kesihatan Dengan Elakkan Risiko Serta Amalan Detoks Secara Konsisten

Sebenarnya ada pelbagai cara untuk kita mengelak dari terdedah kepada toksin. Perlu diingat, setiap kali memilih makanan, cuba cari makanan yang bebas racun perosak dan sebaiknya makanan organik. Sekiranya merokok, berhentilah sekarang kerana ia sangat membantu. Elakkan diri dari berada di kawasan yang terdedah kepada asap rokok. Selain itu pastikan bekalan air minuman di rumah adalah bersih dan ditapis sepenuhnya dari sebarang unsur toksin.

Sekiranya kita telah pun mengamalkan perkara yang dinyatakan di atas ini, sangat-sangat disarankan agar mencuba teknik detoksifikasi bagi membantu kita membersihkan tubuh dari toksin, mengurangkan stress dan sekaligus meningkatkan tahap kesihatan. Salah satu cara detoksifikasi yang paling berkesan adalah dengan bersenam. Senaman bukan sahaja menyihatkan badanh malah membuatkan toksin keluar melalui liang peluh kita.

Kesan Toksin Tinggi Dalam Badan

Toksik dalam badan pastinya membawa kesan buruk kepada tubuh. Bayangkan jika  seseorang itu tidak pernah menyingkirkan toksik dari tubuh sejak kecil sehingga berusia 30 tahun? Berapa banyak toksik yang terkumpul?

Kebanyakan dari kita akan mendapat pelbagai penyakit bila usia sudah meningkat dan itu petanda toksik sudah lama merosakkan sel tubuh anda.  Antara tanda-tanda toksik tinggi dalam badan adalah:

 • Masalah kulit – Jerawat, Kulit kusam, Jerawat yang teruk
 • Badan dan mulut berbau
 • Badan menjadi lemah
 • Berat badan sukar turun
 • Cepat letih
 • Mudah mengantuk
 • Sembelit
 • Alahan dan sinus

Tanda awal ini perlulah diambil perhatian kerana kesan jangka panjang bila toksok tinggi dalam badan lebih membimbangkan. Antara penyakit yang disebabkan oleh toksik tinggi dalam badan adalah:

 • Kanser
 • Tekanan darah tinggi
 • Gout
 • Kegemukan (Obesiti)
 • Sakit Jantung
 • Masalah buah pinggang
 • Kencing manis

Bagaimana Detox Yang Selamat dan Berkesan Dengan Shaklee?

Set Lengkap untuk detoks dengan cara Shaklee adalah selamat dan ia telah terbukti berkesan kerana diolah oleh para saintis Shaklee yang telah menjalankan kajian secara rapi dan menyeluruh.

“Detox The Shaklee Way” ini juga merupakan program detoks yang dirancang untuk dijalakan dalam tempoh 7 hari. Walaupun tempohnya agak singkat namun hasilnya sangat ketara.

Jom saksikan video testimoni dari  Master Fahmy yang mengamalkan Detox dengan cara Shaklee.

Dalam program Detox 7 hari Shaklee, menu makanan untuk setiap hari telah dijadualkan beserta dengan suppliment yang disarankan sebagai pelengkap. Kita hanya perlu mendisiplinkan diri untuk berjaya.

Supplement tambahan yang diambil ini boleh diteruskan walaupun telah tamat 7 Hari Detox Shaklee kerana ianya menambah keperluan nutrisi dan membantu dalam proses untuk menyingkir toksin yang masih berlebihan dalam badan kita.

Percayalah! Sekiranya kita boleh lakukannya dengan penuh disiplin, azam dan mengikuti program detox ini seperti saranan ditetapkan, anda mampu untuk mencapai hasil yang optimum. Kesan yang boleh dirasakan selepas 7 hari ialah sistem penghadaman yang lebih baik, kulit yang lebih cantik dan bentuk tubuh yang mantap.

5 Produk Set Detox Shaklee Bagi Membantu Kita Untuk Tubuh Yang Lebih Segar!

Tidak seperti produk pencuci kolon lain di pasaran, Detoks Shaklee merupakan gabungan  semulajadi herba-herba dan nutrien bagi menyokong proses detoksifikasi secara selamat dan semulajadi. Paling penting ianya mempunyai sijil halal dan perakuan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.

1.0 DTX® Complex

Dicipta untuk membekalkan nutrisi bagi menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat.*

MAL07090948TC

2.0 Alfalfa Complex

Dikenali sebagai raja tumbuhan dan gudang nutrien. Akar tunjang pokok Alfalfa mencecah sedalam 6 meter,membolehkan ia mendapat serta membekalkan pelbagai nutrien dan mineral.*

MAL10053686XC

3.0 Herb-LaxTM

Digunakan secara tradisional bagi melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus yang baik.*

MAL10080110TC

4.0 Peppermint-Ginger Plus

Mengandungi herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda.*

MAL11040031TC

5.0 Vivix®

Minuman kesihatan enak yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Jom semua! Paling penting adalah kuasa tindakan. Sekiranya kita tidak bertindak untuk kesihatan tubuh kita SEKARANG, sampai bila-bila pun kita tidak akan berubah.

Jangan takut berbelanja untuk kesihatan, jika sebelum kita berhabis beribu-ribu ringgit untuk rokok dan makan yang sedap-sedap, kini masa untuk kesihatan yang lebh baik!

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Vitamin Sihat

Facebook : Maziah Jamaludin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.