Mengapa Gastrik Tidak Boleh Dipandang Ringan Dan Perlu Dirawat Segera?

Seperti yang kita tahu,dahulu  kebanyakannya masalah gastrik ini menyerang golongan yang lebih berusia. Hal ini seiiring dengan tubuh mereka mula mengalami proses penuaan dan serba sedikit menjejaskan kesihatan mereka. Namun kini penyakit gastrik kini sudah tidak mengenal usia, latar belakang, mahupun keturunan. Rutin harian yang tidak menghiraukan waktu makan serta pengambilan makanan segera yang tidak berkhasiat menyebabkan golongan muda mula mendapat penyakit ini yang kadang kala ia lebih kronik. Ramai yang menganggap gastrik hanyalah sakit perut biasa tetapi tahukah anda apakah kesan tidak langsung dari penyakit gastrik ini?

gastrik1

Apakah Kesan Gastrik Secara Tidak Langsung Terhadap Kesihatan?

Perkara inilah yang sebenarnya memberi impak besar terhadap kesihatan.Penyakit gastrik merupakan petanda bahawa badan anda menjadi semakin berasid. Ia hanyalah WARNING awal oleh tubuh kita. Ubat-ubatan hanya menipu anda bagi menutup gejala-gejala ini. Masalah gastrik memberi isyarat bahawa sisa-sisa toksin berasid sudah lama bersarang di dalam tubuh anda. Antara gejala lain yang memberi kesan secara tidak langsung akibat tahap asid yang tinggi dalam badan adalah:

Darah menjadi pekat dan gelap

 • Toksik yang tinggi di dalam darah akan menyebabkan sel darah melekat sesama sendiri menyebabkan ia menjadi gelap. Keadaan ini menyebabkan pengaliran darah tidak lancar.

Kerap merasa letih dan mengantuk

 • Darah yang berasid akan menjadi lebih pekat menyebabkan pengangkutan oksigen dan nutrient kurang efisyen. Apabila otak tidak menerima bekalan oksigen secukupnya, anda akan berasa letih dan mengantuk terutamanya pada waktu petang. Waktu tidur yng lama tidak mampu menyelesaikan masalah ini.

Lemah tenaga batin

 • Sama ada lelaki atau wanita, masalah badan berasid akan mengganggu pengaliran darah dan sistem hormone sekaligus menjejaskan nafsu seks anda.

Masalah gout dan batu karang

 • Apabila kepekatan asid dalam darah semakin tepu, asid-asid akan membeku dan membentuk Kristal dan berkumpul pada sendi-sendi, di pundi kencing atau di bawah kulit.

Kencing manis atau Diabetis

 • Kajian menunjukkan mereka yang mempunyai tahap asid yang tinggi mudah mengalami kencing manis jenis 2 (sekunder). Keadaan badan yang berasid merosakkan reseptor-reseptor insulin di permukaan sel (masalah rintangan insulin)

Sakit buah pinggang

 • Buah pinggang menjadi semakin lemak ekoran beban yang terpaksa ditanggung untuk memproses sisa dalam badan. Buah pinggang juga perlu bekerja keras untuk menapis ubat-ubatan selain sisa toksik yang ada di dalam tubuh.

Sekiranya anda turut merasakan gejala lain yang berkaitan dengan badan berasid seperti di atas,anda harus mula untuk meneutralkan asid dalam badan sekarang juga! Bertindaklah sebelum ancaman asid itu berebak sampai ke buah pinggang dan organ-organ lain dalam badan.

Jom tonton kisah wanita ini yang menghidap Gastrik selama 10 TAHUN tetapi terubat secara tidak sengaja!!

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul… from iReach HD on Vimeo.

Gastrik bukan sahaja penyakit serangkai tetapi ianya berantai. Oleh itu, rawat penyakit gastrik segera agar penyakit lain tidak menjengah dan mengganggu rutin harian anda. Sayangi diri anda dan insan yang berada dekat di hati anda. Segungguhnya nikmat kesihatan itu sangat besar maknanya.

Bagaimana Shaklee Membantu Mengatasi Masalah Gastrik?

Tahukah anda, set Gastrik Shaklee bukan sahaja membantu mengurangkan keradangan akibat gastritis malah mengurangkan tahap keasidan dalam badan dan memberi pelindungan kepada lapisan dalam perut dari terus terhakis oleh asid hidroklorik. Antara produ yang dicadangkan untuk Set Gastrik ini ialah:

set gastrik

Energizing Soy Protein (ESP)

 • Membantu menaturalkan keasidan dalam perut kerana ia terdiri dari sumber protein yang tinggi sifat kealkalian
 • Mengandungi 20 jenis asid amino yang membantu membina sel-sel baru lama yang rosak akibat hakisan daripada asid hidroklorik semasa proses pencernaan.

Ostematrix

 • Lengkap dengan kalsium, magnesium dan vitamin D yang bersifat alkali sangat membantu mengurangkan keasidan dalam perut.
 • Mengurangkan rasa pedih ulu hati dengan cara menaturalkan asid yang memasuki esofagus.

B Complex

 • B Complex amat membantu dalam proses sintesis DNA,menguruskan tekanan dan membina tenaga dalam proses metabolisma.
 • B Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B (Vitamin B1 Tiamin,Vitamin B2 Riboflavin,Vitamin B3 Niacin,Vitamin B6,Folate,Vitamin B12 Cynocobalamine,Biotin dan Panthothenic Acid) yang diperlukan oleh tubuh bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang dari badan setiap hari akibat dari tekanan kerja,alkohol dan ubatan preskripsi.

Pappermint Ginger Plus

 • Kajian klinikal menunjukkan pengambilan halia sebagai makanan tambahan dapat membantu mengurangkan masalah sebu,senak perut dan menyingkirkan angin dalam badan.
 • Mengurangkan rasa tidak selesa akibat masalah penghadaman.
 • Untuk Rasa yang lebih menyegarkan, rendamkan 3 biji Pappermint Ginger Plus dan minum airnya. Rasa herba yang sejuk mengegarkan tekak dan melegakan ketidakselesaan perut serta pedih ulu hati.

Testimoni Set Gastrik Shaklee

gastrik ESP

esp-gastrik 2

testimoni esp pedih ulu hati

Testimoni Peppermint-Ginger Gastric

Alhamdulillah, syukur atas nikmat kesihatan. Seperti testimoni di atas, apa yang penting adalah berusaha dan berikhtiar. Sesungguhnya Allah juga yang berkuasa ke atas hambaNya. Sudahkah anda mendapatkan Set Gastrik Shaklee? HUbungi kami untuk pertanyaan lanjut dan khidmat nasihat secara ekslusif

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.