Bagaimana Nutriferon Membantu Meningkatkan Sistem Imun Tubuh?

Kini pelbagai penyakit berjangkit muncul dan ia begitu mudah untuk merebak. Jadi kita perlu mengambil inisiatif untuk memguatkan sistem imun diri dan keluarga. Sistem imun tubuh yang kuat sangat penting bagi melindungi tubuh dari jangkitan pelbagai penyakit. Jadi bagaimana nutriferon membantu meningkatkan sistem imun tubuh?

Anda Pernah Dengar Mengenai Nutriferon?

Nutriferon merupakan imuniti booster yang terbaik membantu meningkatkan INTERFERON dalam badan.

Interferon merupakan protein yang dihasilkan oleh tubuh yang bertindak mempertahankan sel badan dari serangan virus. Interferon juga bertindak menghalang virus yang terinfeksi dari terus membahagi dan membiak.

Nutriferon adalah makanan kepada Interferon di mana ia meningkatkan tahap kecekapan tubuh melawan penyakit.

Apakah Keistimewaan Nutriferon?

Nutriferon dicipta oleh pakar imun dari Jepun, Dr. Yasuhiko Kojima.

Dr. Kojima telah menjalankan kajian selama 40 tahun dan akhirnya berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan penilaian dan ujikaji terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada kuntuman bunga Japanese Honeysuckle, benih plantago, biji labu,  dan bunga safflower.  

Manfaat Utama Nutriferon

 • Mengukuhkan Sistem Imun seawal 3 hari – Nutriferon merupakanh satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian  menunjukkan bahawa Nutriferon mampu merangsang dan mempertingkat interferon secara semulajadi dan berfungsi untuk membunuh sel badan yang dijangkiti : T-cells, B-cells and makrofag.
 • Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin bagi melawan sel-sel kanser dan tumor. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan rasa ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
 • Melindungi dari jangkitan influenza – Ia mengurangkana kadar alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
 • Mngurangkan tekanan & Keletihan – Mengurangkan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan yang disebabkan oleh gaya hidup yang sibuk.
 •  Melambatkan penuaan – Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran makrofag untuk menghalang radikal bebas, virus dan kuman dari merosakkan sel. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
 • Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C – Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurangkan jangkitan dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.
 • Mengurangkan risiko gejala Pre Menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
 • Mengurangkan simptom PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Testimoni Penggunaan Nutriferon

Ada banyak maklum balas pengguna Nutriferon dan sendiri sentiasa memastikan di rumah ada Nutriferon. Anak demam tak risau melarat sebab proses penyembuhan lebih pantaskerana kebanyakan yang ambil Nutriferon adalah untuk

 • Demam cepat sembuh
 • Kurangkan serangan asthma kronik
 • Bisul
 • Lemah sistem imun kerana proses kimo
 • Batuk yang berpanjangan
 • Tibi
 • HFMD
 • Demam Denggi

UNTUK PELINDUNGAN MENYELURUH

Kini anda boleh juga mendapatkan pelindungan menyeluruh untuk keluarga. Dari produk untuk tingkatkan imun sehingga kepada kebersihan diri serta kediaman. Kebersihan juga aspek yang sangat penting bagi memastikan persekitaran selamat dari jangkitan penyakit berjangkit dan merbahaya.

Bagaimana Untuk Membuat PEMBELIAN PRODUCT

Anda mahu dapatkan NUTRIFERON bagi menguatkan sistem imun dan proses penyembuhan yang cepat?. Untuk urusan pembelian product, anda boleh hubungi saya di talian berikut dan produk akan sampai dalam tempoh 2-3 hari bekerja.

Hubungi saya di : 017-6258658 KLIK UNTUK TEMPAHAN SEGERA

COD: Putrajaya, Nilai, Bangi,. Kajang, Cyberjaya, Semenyih

Setiap pembelian dengan saya, anda layak menerima
 • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
 • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
 • Tips Kesihatan

Pengedar Diperlukan!

Peluang bisnes untuk jana pendapatan tambahan. Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei. Saya memerlukan pengedar di seluruh Malaysia

Hubungi saya MAZIAH  017-6258658 (whatsapp)  jika berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee : Maziah (Shaklee ID 987156)

017-6258658 (whatsapp)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.