Bagaimana Cara Meningkatkan Sistem Imun Tubuh Dan Elakkan Penularan Penyakit

Kini pelbagai wabak serta penyakit berjangkit yang melibatkan saluran pernafasan muncul dan ia sangat mudah untuk merebak. Jadi kita wajib mengambil inisiatif untuk menguatkan sistem imun, tingkatkan tahap kebersihan dan elakkan diri serta keluarga dari punca risiko seperti berkunjung ke tempat yang dikhuatiri terdapat penyebaran wabak.

Simptom dan Tanda Jangkitan Virus Terhadap Saluran Pernafasan.

Kebiasaannya pesakit yang dijangkiti akan mula menunjukkan symptom atau tanda 2-14 hari selepas dijangkiti. Antara tandanya adalah demam, selsema dan batuk.

Pada asalnya,wabak atau virus penyakit berjangkit ini hanya terkesan kepada haiwan dan sangat sukar untuk menjangkiti manusia. Namun begitu, kini telah terdapat kes yang melibatkan jangkitan terhadap manusia dan ia masih belum dikenalpasti bagaimana jangkitan tersebut berpindah kepada manusia.

 Penularannya yang sangat cepat menunjukkan ia telah menjangkiti sesame manusia terutamanya keluarga terdekat melalui cecair salur pernafasan samaada batuk atau bersin.

Pencegahan Dan Rawatan

Buat masa kini, pencegahan terbaik adalah dengan mengelakkan diri dari sebarang risiko penyebaran virus ini. Antara aktiviti asas pencegahan yang boleh dilakukan  untuk mengelak penyebaran penyakit salur pernafasan ini adalah:

  • Sentiasa mencuci tangan menggunakan sabun atau hand sanitizer
  • Elakkan dari berada di tempat awam ketika anda tidak sihat (imun lemah)
  • Elakkan menyentuh mata, hidung atau mulut dengan tangan yang kotor.
  • Tutup mulut dan hidung ketika batuk dan bersin
  • Elakkan berada berhampiran dengan mereka yang sakit (batuk dan demam)

Tingkatkan Tahap Imunisasi Untuk Kurangkan Risiko Jangkitan

Seperti yang kita sedia maklum, tubuh yang rendah tahap imunisasi mudah dijangkiti penyakit. Oleh itu, kita disarankan untuk tingkatkan tahap imunisasi dan kebersihan diri.

Ramai pakar perubatan bersetuju di mana Vitamin C mampu untuk meningkatkan tahap imunisasi tubuh dan mengurangkan jangkitan virus.


Penjagaan Kebersihan Yang Baik Bantu Elak Jankitan Penyakit

Selain itu, kebersihan diri dan persekitaran juga perlu dititikberatkan. Selain penggunaan sanitizer, mencuci tangan dengan kerap juga sangat baik untuk menjaga kebersihan.

Suka di sini kongsikan bahawa Basic H merupakan sabun atau pencuci serbaguna dari ekstraks bahan semulajadi. Ia boleh dijadikan sebagai pencuci tangan dengan sukatan yang tertentu. Sukatan yang diperlukan adalah seperti dalam rajah.

Kebaikan Basic H

UNTUK PELINDUNGAN MENYELURUH

Kini anda boleh juga mendapatkan pelindungan menyeluruh untuk keluarga. Dari produk untuk tingkatkan imun sehingga kepada kebersihan diri serta kediaman. Kebersihan juga aspek yang sangat penting bagi memastikan persekitaran selamat dari jangkitan penyakit berjangkit dan merbahaya. Vitamin C dan Nutriferon untuk tingkatkan imunisasi dan Basic H untuk kebersihan rumah serta boleh dijadikan sebagai pencuci tangan.

 

Bagaimana Untuk Membuat PEMBELIAN PRODUCT

Anda mahu dapatkan Set Penjagaan Diri Dan Keluarga bagi menguatkan sistem imun dan proses penyembuhan yang cepat?. Untuk urusan pembelian product, anda boleh hubungi saya di talian berikut dan produk akan sampai dalam tempoh 2-3 hari bekerja.

Hubungi saya di : 017-6258658 KLIK UNTUK TEMPAHAN SEGERA

COD: Putrajaya, Nilai, Bangi,. Kajang, Cyberjaya, Semenyih

Setiap pembelian dengan saya, anda layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.