5 Sebab Anda Wajib Amalkan CoQ-Trol Plus Shaklee

Berita baik kepada seluruh rakyat Malaysia, kini Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang dinanti-nantikan dan sangat baik untuk kesihatan. Memperkenalkan CoQ-Trol Plus yang mengandungi Coenzim Q10  dan diformulasikan dengan lebih baik bersama Resveratrol dan Tokoferol. Ayuh mulakan tahun terbaik 2018 ini dengan CoQ-Trol Plus!!

Tahukah anda bahawa Coenzyme Q10, atau juga dikenali sebagai CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita dan fungsinya sangat penting untuk kesihatan. Namun begitu ia akan merosot seiring dengan usia dan gaya hidup. Seawal usia 20 tahun, badan kita mula mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. Hal ini mampu mengundang pelbagai risiko penyakit seperti sakit jantung, brain disorder dan kanser.

5 Sebab Anda Wajib Amalkan CoQ-Trol Plus Shaklee

Kelebihan Coenzim Q10 #1. Menjana Tenaga Berkekalan

Semakin tinggi kandungan CoQ10, semakin banyak tenaga yang terhasil dan dibekalkan di dalam sel badan kita. Ia menjadikan tubuh badan lebih bertenaga, penuh keyakinan lebh cergas. Pengambilan CoQ10 membantu :

 • Tingkatkn kekuatan otot
 • Mempercepatkan proses penyembuhan luka

Kelebihan Coenzim Q10 #2. Melancarkan Peredaran Darah

Fungsi CoQ10 tertumpu kepada  organ-organ yang menggunakan lebih banyak tenaga terutamanya jantung. Peredaran darah yang baik dan lancar memberi petanda bahawa jantung anda sihat dan kuat. Oleh itu, CoQ10 tambahan amat diperlukan bagi mengekalkan degupan jantung yang sihat.

 • Menguatkan otot-otot jantung
 • Menyokong kecekapan fungsi jantung
 • Meningkatkan tenaga bagi mereka yang mengambil statin (Kajian telah menunjukkan bahawa statin, ubat yang merendahkan kolesterol, menghalang pembentukan CoQ10 sebanyak 40%! Suplemen CoQ10 membantu mengekalkan kekuatan jantung anda)

Kelebihan Coenzim Q10 #3. Tingkatkan Kesihatan Sistem Reproduksi.

 

CoQ10 bertindak menyokong kesihatan sistem reproduksi dengan memberi tenaga kepada sel sperma dan ovum. Selain berperanan sebagai antioksida yang kuat bagi menentang radikal bebas, pengambilan CoQ10 juga membantu :

 • Tingkatkan kualiti dan kuantiti sperma.
 • Meningkatkan mobiliti sperma (pergerakan).
 • Meningkatkan kualiti ovum  (ovum yang matang).

Kelebihan Coenzim Q10 #4. Kulit Yang Sihat dan Berseri

CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari radikal bebas (sinaran UV) yang berbahaya dan mampu merosakkan sel kulit. Ia juga memberi tenaga kepada sel-sel yang rosak untuk memperbaiki diri mereka sendiri (regenerate), jadi kulit anda akan kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10membantu:

 • Mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit
 • Meningkatkan tekstur kulit.

Kelebihan Coenzim Q10 #5. Tingkatkan Fungsi Otak (Kognitif)

CoQ10   mampu mengurangkan pembentukan plak amiloid di dalam otak di mana ia adalah salah satu punca utama penyakit Alzheimer. CoQ10 bertindak sebagaia antioksida yang melindungi saraf, kekalkan kesihatan sel-sel otak,meningkatkan kemampuan memori dan tumpuan.CoQ10 yang juga membantu:

 • Memelihara dan menjana fungsi otak yang sihat.
 • Meningkatkan fokus dan fungsi otak.

Bagaimana CoQ-Trol Plus Shaklee Bertindak?

Analogi nya coQ-Trol ni macam bateri jam. Contoh paling mudah kita guna jam loceng. Bila bateri dah lama, dah weak, bunyi alarm pun dah tak kuat. Kemudian jam saat mulai perlahan, kadang berdetik tapi jarumnya di situ sahaja.

Begitu juga sel dalam tubuh kita yang mengandungi mitocondria yang bertindak seperti jam. Semakin berusia, mitokondria yang berfungsi menjana tenaga kepada sel akan semakin lemah. Kehadiran Coenzim Q10 memberi tenaga kepada mitokondria.

Apabila kita mengambil CoQ-Trol Plus Shaklee ibarat kita menambah atau mengecas bateri dalam tubuh kita. hasilnya, tubuh kita akan lebih segar, cergas dan bertenaga. Jelas bukan? Perumpamaannya bila kita tukar bateri baru, pasti jam loceng akan berdering dengan kuat sekali. Mudah bukan?

Tunggu apa lagi? Inilah masa yang sangat sesuai untuk anda dapatkan sesuatu yang bermanfaat untuk bukan sekqadar kepada kesihatan jantung dan kecergasan tubuh, malah turut meningkatkan tahap kesuburan, kesihatan kulit serta saraf.

Dapatkan CoQ-Trol Plus anda hari ini juga!!

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.