Vitamin Minda Untuk Kanak-Kanak Pintar

Assalamualaikum..

syahmi lagiInilah permata hati dan pembakar semangat saya. Alhamdulillah sudah memcecah 18 bulan. Sekejap sahaja masa berlalu. Anugerah terindah kian membesar dan pelbagai perkara dipelajarinya secara tidak langsung melalui persekiran dan khususnya melalui ayah dan mama.

Anak yang pintar adalah apabila mempunyai lebih banyak neuron yang aktif dan saling berhubung antara satu sama lain. Oleh itu,minda kanak-kanak perlulah sentiasa dirangsang dengan aktiviti yang menarik disamping membekalkan nutrient yang seimbang dan kepada mereka.

Sumber makanan yang baik untuk otak kanak-kanak antara asid lemak omega 3, protein, karbohidrat,vitamin dan mineral. Sumber-sumber ini boleh diperolehi dari ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan. Persoalannnya, berapa ramai ibu-ibu yang mampu konsisten untuk menjaga pemakanan harian mereka? Zaman yang serba moden ini, Shaklee menyediakan jalan pintas dan bijak bagi ibu bapa yang ingin memastikan anak-anak mereka mendapat nutrient dan lengkap melalui pemakanan.

Set Minda Genius Shaklee.

gifted

Ada ibu bapa yang bertanyakan saya, perlukah atau bolehkan kanak-kanak seawal setahun boleh mengambil makanan tambahan? Jawapan yang sama,YA. Kanak-kanak berusia setahun ke atas sudah mula memilih makanan kegemaran mereka. Maka ibu bapa perlu bijak dalam memilih makanan terbaik buat mereka.

Pada zaman sekarang terlalu banyak makanan rapu yang menjejaskan kesihatan dan perkembangan minda kanak-kanak. Apa yang kita boleh buat adalah mengantikan makanan rapu dengan vitamin-vitamin yang baik untuk mereka. Antara vitamin yang boleh diberkan kepada kanak -kanak ialah:

Omega Guard

Omega Guard Shaklee

  • Mengandungi EPA & DHA untu.k perkembanagn otak
  • Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan penglihatan kanak-kanak.
  • Merangsang dan meningkatkan tahap imunisasi.
  • Melegakan keradanagn akibat ekzema

Meal Shakes

Shaklee_Meal_Shakes_l

  • Mengandungi unsur protein untuk membina sel
  • Lengkap dengan vitamin dan mineral yanhg diperlukan
  • Meningkatkan system imunisasi kanak-kanak
  • Membantu meningkatkan selera makan kanak-kanak

Sebagai ibu bapa, anak adalah amanah kita untuk berikan yang terbaik buat mereka dari segi pendidikan, pemakanan dan pemilihan karakter. Siapa yang kita ingin mereka jadi suatu hari nanti? Oleh itu perancangan untuk pemakanan ibu ketika hamil dan kanak-kanak sejak kecil amatlah penting. Terserah kepada kita untuk menentukan dan mencorak generasi akan datang.

Salam Sayang,

Shaklee Independen Distributor

Maziah Jamaludin

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Klik Sini Untuk Order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.