Tips Paling Mudah Mencuci Kasut Sekolah

Kasut sekolah antara pakaian seragam yang paling sukar untuk dicuci. Walaupun belum mempunyai anak yang bersekolah tetapi kenangan menyental kasut 2 orang adik lelaki sememangnya mencabar. Beza umur saya dan 2 orang adik lelaki antara 8 dan 10 tahun, sempat juga la menyental kasut mereka sebelum  pandai basuh sendiri. Bila kakak dah pencen, hambikkk, baru tahu macam mana nak jaga kasut agar kurang belacan dari belacan.

cuci kasut

Zaman dahulu, basuh kasut perlu awal dan  kena betul- betul kering. Jika masih lembab, masalah timbul apabila kasut hendak dikapur. Mula kasut akan jadi lebam-lebam , bau pun kurang menyenangkan. Takkan nak basuh lagi sekali kan? Sudahnya, dikapur dan dikapur lagi sehingga kasut jadi tepung gomak. Bila pergi sekolah, kasut retak akibat kapur terlalu tebal dan mengelupas. Hilang macho kapur dari kasut gugur macam kelemumur.

So memandangkan sekarang ada tips yang lebih mudah, saya ingin kongsikan testimoni orang lain sebab tiada anak yang bersekolah lagi. Ianya sebagai panduan ibu-ibu agar tidak lagi berhempas pulas menyental kasut anak. Nak ajar anak pun mudah dan tak perlu anda jadi tarzan untuk suruh anak memberus kasut sekolah mereka. Yang paling penting, lupakan bahan peluntur untuk kasut super belacan.

Sebelum ketahui RAHSIA nya, mari kita lihat cara mencuci paling mudah setakat ini.

Testimoni 1

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 4

Haaa, macam mana? Tak puas dengan testimoni di atas, anda boleh cipta magik anda sendiri.

Apa rahsianya? Tentulah dengan guna pencuci serbaguna BASIC H.Ia merupakan salah 1 elemen dalam set Get Clean Shaklee yang pernah suatu ketika dahulu kehabisan stok gara-gara ppermintaan yang sangat tinggi.

Lihan sendiri kesan pada kasut yang dicuci dengan Basic H, sama sahaja putih nya dengan kasut yang disapu kapur kasut. Terbaik kan?

Basic-H-

Oleh itu, Basic H wajib ada sebotol di rumah. Selain boleh mencuci kasut sekolah, Basic H juga multipurpose. Boleh digunakan untuk membasuh sayuran dan buah-buahan, mencuci lantai, mencuci perkakas dapur dan sebagainya. . Owwh ye CEO Shaklee, Mr Roger Barnet pun asalnya guna basic H atas alasan anaknya yang asma tidak boleh guna pencuci rumah mengandungi bahan kimia sebelum membeli syarikat Shaklee.  Di sini saya kongsikan sedikit eksperimen saya dengan Basic H ini.

Mencuci Walker anak

Mencuci Walker anak

Macam mana cara nak guna basic H untuk basuh kasut sekolah?

Haaa tu kena la jadi customer saya…insyaaAllah step by step akan diajar. Bukan cara basuh kasut sekolah je, cara basuh baju dengan basic H, cara cucian lain pun boleh.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge