7 Tips Kurus Selepas Bersalin Yang Wajib Wanita Tahu

“Ada beberapa sebab mengapa wanita selepas melahirkan anak menjadi gemuk. Wanita semasa hamil akan meningkat berat badan secara semula jadi. Ini adalah kerana semasa hamil terjadinya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air. Lemak yang dikumpulkan ini akan digunakan untuk membuat susu ibu selepas melahirkan anak. Salah satu sebab mengapa wanita menjadi gemuk selepas melahirkan anak ialah kerana tidak menyusukan anak dengan susu ibu. Jika wanita tidak menyusu, lemak yang disimpan semasa hamil tidak akan digunakan untuk membuat susu dan akan terus terkumpul di dalam badan. Sebab kedua ialah mungkin wanita selepas melahirkan anak tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang dan tidak meningkatkan aktiviti fizikalnya.”

Sumber: Portal MyHealth, Kementerian Kesihatan Malaysia

Semua ibu bersalin nak cepat2 kurus kan? Tengok macam mana ibu muda ni boleh kurus dengan cepat tanpa menyusutkan susu badan. best giler!

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

“Susah sangat ke nak kurus selepas bersalin? Jom kita sama-sama amalkan Tips Kurus Selepas Bersalin  “

Tips Kurus Selepas Bersalin  

Tips Kurus Selepas Bersalin  #1. Menyusukan anak secara ekslusif

Ibu-ibu yang berpantang sangat beruntung sebenarnya, kerana anda masih dalam fasa menyusukan anak dengan susu badan. Saya sarankan untuk ibu-ibu meneruskan penyusuan susu ibu secara ekslusif sekurang-kurangnya selama 6 bulan. Menyusukan anak RAHSIA KURUS yang sangat-sangat membantu badan kita untuk membakar kalori dengan lebih cepat. Sebanyak 500 kalori terbakar sehari hanya dengan anda menyusukan si comel anda. Sangat mudah kan?

Tips Kurus Selepas Bersalin  #2. Minum Air Masak yang Mencukupi

AIR

Ibu harus konsisten bagi menjaga pengambilan air masak yang mencukupi setiap hari. Biasakan diri dengan menyukat jumlah air masak yang diambil. Paling mudah, sediakan air masak dalam botol 1 liter tu, senang nak kira kan berapa banyak dah minum air masak? Setiap 25kg berat badan kita memerlukan 1 liter air masak setiap hari.Jika berat dah capai 50kg, Kita dah kena minum air sekurang-kurangnya 2liter. Cukup tak kita minum sehari?

Tips Kurus Selepas Bersalin  #3 Berpantang dengan berdisiplin

 

Berpantang dengan berdisiplin akan membantu kempiskan perut selepas bersalin. Jangan ambil mudah ketika berpantang. Badan nak pakai lama, jadi berdisiplin semasa berpantang. Amalkan set bersalin berpantang Shaklee untuk menikmati fasa berpantang yang ceria, riang dan gembira selalu.

Tips Kurus Selepas Bersalin  #4 Amalkan Sarapan Setiap Hari

breakfast-table

JANGAN TINGGAL BREAKFAST!!!!

Tahukah anda, pengambilan sarapan setiap pagi akan membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam badan kita. Apabila kadar metabolisme meningkat, pembakaran tenaga akan berlaku lebih cepat dan lebih banyak kalori akan dibakar. Kebanyakan Ibu suka Skip breakfast tapi lepas tu masa lunch, makan sampai tak perasan
orang kat sebelah.

Tips Kurus Selepas Bersalin  #5 Banyakkan pengambilan serat (sayur dan buah)

Setiap hari, pastikan pengambilan serat kita mencukupi dan kalau lebih lagi bagus. Senang nak membuang nanti.. Sebaiknya 5 hidangan sehari. jadi pastikan ada bekalan buah yang boleh dimakan dan bertindak sebagai snek ketika anda terasa lapar di antara waktu sarapan pagi dan lunch atau di antara lunch dan dinner.

Tips Kurus Selepas Bersalin  #6 Senaman

Lakukan senaman mengembalikan tubuh yang langsing dan cergas selepas berpantang. Senaman dapat membantu kita kurus dan kempiskan perut selepas berpantang.

Tips Kurus Selepas Bersalin  #7 Amalkan Set Kurus Menyusu Shaklee Secara konsisten

 

Pengambilan set kurus Shaklee secara konsisten selepas habis berpantang, memberikan kesan yang superb kepada ibu-ibu lepas bersalin.Alhamdulillah pengalaman saya sendiri yang cukup berbeza selepas bersalin anak sulong dan anak kedua. Selain itu, Banyak feedback yang telah kami terima daripada pelanggan-pelanggan yang dah mencubanya, anda bila lagi?

Slide23

Pastikan anda membuat keputusan yang bijak untuk memilih set bersalin. Hal ini kerana ada yang menghubungi kami dan menyatakan tidak puas hati dengan hasil menggunakan produk ini. Ingin saya nyatakan bahawa anda perlulah mencari pengedar yang betul-betul memberikan khidmat nasihat yang sebaiknya bagi mendapatkan hasil yang memuaskan. Pilihan di tangan anda.

Shaklee Independen Distributor

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

 

6 comments for “7 Tips Kurus Selepas Bersalin Yang Wajib Wanita Tahu

  1. f March, 2015 at 4:26 pm

    Terbaek..tak sabar nak tunggu berpantang 😉
    zara recently posted…Cara Mudah Hilangkan Parut Chickenpox Agar Kulit Kembali Halus MulusMy Profile

  2. f March, 2015 at 4:53 pm

    Alhamdulillah… Saya juga seperti di dalam video…highly recommended shaklee, kurus sihat dan susu melimpah ruah…
    fuzy recently posted…Cara Mengatasi Sembelit Ketika BerpantangMy Profile

  3. f March, 2015 at 12:59 am

    kalau gitu, better diorang susukan anak kan..
    titan recently posted…Contest Petua dan Herba KongsibersamanoraMy Profile

    • f March, 2015 at 1:37 am

      betul tu..500 kalori skali menyusu, bukan senang2 nak terbakar kalu work out dgn aktiviti harian lain..

  4. f March, 2015 at 7:07 pm

    Betul tu..saya berpantang anak kedua betul2 jaga makan dan fully bfeed n amik set shaklee..boleh hilang babyfat yang masa peknen anak sulung..hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge