Periksa Jarak Larian Untuk Bakar Kalori 16 Jenis Makanan Ini!!

Trend masa masa kini untuk menjadi sihat adalah mudah sekiranya anda seorang pelari pecut.namun begitu, sanggupkah and berlari berbatu jauhnya hanya untuk membakar kalori sejenis makanan atau snek kegemaran anda? Pastinya saya tidak akan melakukannya semata-mata untuk membakar semua kalori yang bersarang dalam tubuh gara-gara menghadap snek lazat tersebut. Melihat jarak perjalanan yang perlu anda lalkukan sama ada berjalan mahupun berlari untuk membakar kalori 16 makanan ini,ianya adalah tidak adil!!

kick-junk-food (1)

Tidak ada keraguan bahawa makanan itu adalah salah satu nikmat yang paling besar tanpa berbuat dosa, tetapi ia juga adalah sesuatu yang sukar kemudian ke bawah. Atas sebab itu, persatuan itu menjalankan Rusia melakukan pengiraan berapa banyak kita perlu menjalankan untuk membakar kalori beberapa makanan hari kami ke hari, mendasarkan pengiraan dalam seseorang yang mempunyai berat 65 kg secara purata, dan supaya ia berjalan pada kelajuan 10 Km / h. Sudah pasti ini adalah sangat tidak adil dan menyedihkan!

Jarak Larian Yang Diperlukan Untuk Membakar Kalori 16 Jenis Makanan Ini!

1. Kek Coklat

kek

Sepotong kek Coklat tanpa cream mengandungi 87 kalori. Jika ditambah cream, jika makan sebiji? Anda tambah la jumlah kalori ittew ye.

2. Jagung

jagung

Setongkol Jagung seberat 250g mengandungi 90.2 kalori. Jika disapu mentega dan madu, hurm..lazattt ni..

3. Ferrero Rocher

ferrero

Coklat dengan ini kacang disaluti coklat mewah dan disalut keemasan sememangnya coklat lambang kemewahan.Setiap sebiji Ferrero Rocher mengandungi 73 kalori

4. Epal Hijau

epal

Kalori sebiji Epal Hijau hanya 60 kcal sahaja.

5.Butter Cupcake

cupcake

Kalori Butter Cupcake bergantung kepada saiz dari 57 hingga 147 kalori bagi setiap biji

6. Kopi

coffee

Secawan Kopi mengandungi hanya 3.5 kalori. Alahai sedikit nya. Tapi awas, black coffee tinggi kandungan kafein.

7. Bounty Coklat Bar

bounty

Bounty adalah coklat susu berinti kepala (yang dijual dalam bungkusan biru) atau coklat gelap (yang dijual dalam bungkusan merah) dan dijual sebagai dua keping yang dibungkus dalam satu pakej. Mengandungi 310 kalori. Menarik??

8. Unknown

bepang

Saya tidak dapat mengenalpasti nama makanan ini namun merdasarkan jarak larian yang perlu anda lakukan, ternyata tinggi kalori makanan ini berbanding Bounty. Elak jika terjumpa ye!

9. Alpen Gold

alpen

Ia merupakan coklat bar keluaran negara Rusia. Kalori makanan ini jauhhhh lebih banyak tetapi anda tidak perlu risau kerana ia berada jauh dari negara Malaysia.

10. Kit Kat

kitkat

coklat keluaran nestle yang terekenal di negara ini. Kandungan kalori coklat kit kat ini adalah 491kcal bagi setiap 100g.

11. Mars Bars

mars

Sebuah jenama gula-gula coklat yang dihasilkan oleh Mars Incorporated. Dihasilkan pertama kali oleh Slough di Britain pada 1932 sebagai coklat yang lebih manis daripada Milky Way. mengandungi 259 kalori bagi setiap bar.

12. Milky Way Bar

milkyway

Versi Amerika bar Milky Way diperbuat daripada coklat malt nougat karamel di bahagian atas dan ditutup dengan coklat susu dan hampir sama dengan bar Marikh yang dijual di negara-negara lain. Kandungan kalorinya hanya 196 kcal.

13. Telur Rebus

telur

Sebiji Telur Rebus mengandungi 76 kalori.

14. Gula-gula Caramel

thah

Sememangnya manis dan mengandungi kandungan gula yang tinngi sekaligus kandungan kalorinya juga tinggi kira-kira 400 kalori.

15. Twix

twix

Coklat bar yang dibuat oleh Mars Inc.. yang terdiri daripada biskut digunakan dengan topping kuih-muih lain dan salutan ( karamel dan coklat susu). Twix biasanya dibungkus dalam pasangan. Kandungan kalorinya adalah 286 bagi setiap 58g Twix bar.

16. Snickers

snikers

merupakan jenama coklat bar yang dibuat oleh Mars, Incorporated terdiri daripada nougat dengan karamel dan kacang tanah dan coklat susu. Kandungan kalorinya adalah 61 kalori bagi setiap 1/8 hidangan.

Percaya atau tidak, kadang kala snek begini kita ambil ringan je” Ala, sekali sekala je”. Sekali sekala dengan kita yang hanya bekerja duduk di pejabat berhawa dingin mengundang kalori degil. Tahukah anda kalori yang tinggi mengundang pelbagai penyakit terutamanya kepada sistem kardiovaskular kita. Darah tinggi dan sakit jantung menanti anda jika tidak bertindak dengan segera namun masih tidak terlambat. Usahakan dari sekarang untuk kesejahteraan masa akan datang dengan meninggalkan jenis-jenis makanan yang berkalori tinggi atau bersedia untuk lakukan larian setiap hari!

Sumber Gambar: ZOOM RADIO 91.9 fm

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Klik Sini Untuk Order

2 comments for “Periksa Jarak Larian Untuk Bakar Kalori 16 Jenis Makanan Ini!!

  1. f July, 2015 at 6:54 pm

    Pentingnya pergerakan atau pun bersenam untuk membakar kalori yang telah kita dapatkan melalui makanan. Kerana apabila kita tidak membakar kalori tersebut, lemak akan berkumpul dan menjadikan anda gemuk dan tak sihat.
    nila anggraini recently posted…7 Manfaat Penting Buah Tembikai Yang Perlu Anda KetahuiMy Profile

  2. f July, 2015 at 11:32 pm

    alamakk…jauhnya nak kena lari..
    aisyah recently posted…Derma Darah Dan Aku (Part 2)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge