Persoalan Mengenai Shaklee

Assalamualaikum.

Sebelum mengambil apa-apa makanan tambahan atau vitamin, anda perlulah menyelidik dahulu serba sedikit perihal produk tersebut. Semasa penggunaan pasti 1001 tanda tanya bermain di minda lagi-lagi sekiranya perubahan yang anda tidak menduga berlaku kepada tubuh anda. Berikut adalah beberapa soalan popular berkenaan produk Shaklee.


questions-and-answers

1. Adakah Produk Shaklee ini Halal?

Jawapan : Ya, Halal. Anda Boleh merujuk sijil halal di SINI.

2.  Mengapa urin (air kencing) menjadi kekuningan selepas mengambil Vit B Complex?

Jawapan : Ini kerana B complex adalah vitamin larut air.

3.  Mengapa susu saya bertukar kuning kehijauan?

Jawapan: Alfalfa adalah vitamin yang merangsang penghasilan susu dan ianya mengandungi klorofil. Selain itu,ia juga kesan dari pengambilan B complex yang larut dalam air.

4. Mengapa saya mengalami pening-pening selepas mengambil vitamin? Adakah tidak sesuai?

Jawapan : Sekiranya individu mengambil vitamin, ia memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. Selain itu, rasa pening mungkin berlaku berpunca dari less water intake. Pengambilan vitamin memerlukan sekurang-kurangnya 2 Liter sehari bagi memastikan vitamin dapat melarut dengan sempurna dan mudah diserap oleh badan.

5. Saya kurang minum air kerana malas ke tandas,bolehkah saya mengambil supplement?

Jawapan : Saya tidak galakkan mereka yang kurang minum air untuk mengambil supplement. Hal ini kerana teramat lah RUGI jika tidak minum air dengan banyak kerana air adalah pelarut terbaik bagi vitamin untuk diserap oleh badan dengan sempurna.Ketahui pantang larang pengambilan vitamin di SINI.

6. Adakah vitamin akan mempercepatkan proses penyembuhan penyakit yang dialami?

Jawapan : Vitamin adalah supplement iaitu makanan tambahan yang mengisi ruang kekosongan dalam badan dan vitamin bukannya ubat. Ia membantu badan bagi meningkatkan tahap keupayaan system imunuisasi dan sekaligus membantu tubuh untuk melawan penyakit. Sekiranya penyakit tersebut berlarutan (kronik) maka ia memerlukan masa dan perlu mengambil antioksidan seperti Viviv, Nutriferon atau ACE. Tidak ketinggalan doa serta tawakal kepada Alalah mengiringi usaha dan ikhtiar.

7. Bolehkah saya membeli sendiri vitamin di mana-mana cawangan?

Jawapan : Ya, boleh. Untuk membeli di cawangan anda memrlukan ID. Tiada masalah jika anda sudah mendaftar keahlian. Jika belum,anda boleh menggunakan ID saya iaitu 987156. Untuk mendaftar keahlian anda boleh mengisi BORANG KEAHLIAN  dan maklumkan kepada saya di talian 017-6258658. Tips dan khidmat nasihat akan diberikan percuma.

8. Anak saya minum sedikit dan tidur lena selepas mengambil vitamin. Adakah ia normal? Berbeza dengan sebelum ini, mengamuk dan asyik terjaga untuk menyusu.

Jawapan: Ibu menyusu yang mengambil vitamin dalam diet harian atau pengambilan nurisi harian lengkap akan mendapati susu mereka lebih pekat. Anak minum sedikit sahaja sudah kenyang dan mudah lena. Lelepas itu ibu disarankan untuk terus mengepam susu dapat dihasilkan dengan lebih banyak.

9. Benarkan Vitamin Shaklee tidak boleh diambil ketika haid?

Jawapan: Tidak. Vitamin Shaklee adalah semulajadi dan tiada masalah untuk mengamalkannnya walaupun  sedang haid.

10. Adakah vitamin Shaklee selamat diambil oleh ibu hamil?

Jawapan: Boleh kerana ia adalah vitamin (makanan tambahan). Setiap ibu mengandung akan dibekalkan vitamin bagi memastikan ibu dan anak di dalam kandngan sentiasa sihat dan selamat sehingga melahirkan kelak.Untuk mengetahui mengenai set ibu hamil, KLIK SINI.

11. Apakah vitamin yang terbaik untuk ibu menyusu?

Jawapan : Secara asas yang diperlukan oleh ibu menyusu adalah Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa Complex. Namun begitu adalah lebih beik sekiranya anda mengambil (add on) ESP dan Ostematrix. ESP adalah protein soya yang membantu anak untuk mudah kenyang dan ostematrix  pula adalah pelengkap keperluan kalsium harian tubuh ibu dan anak.Ketahui set terbaik ibu menyusu. KLIK SINI.

12. Mengapakah saya mudah berasa lapar setelah mengambil vitamin? Adakah saya berpotensi untuk gemuk? Saya takut gemuk..

Jawapan : Pengambilan multivitamin dan B complex akan menyebabkan anda mudah berasa lapar. Hal ini kerana B complex berfungsi untuk membakar glukosa bagi menghasilkan tenaga. Rasa lapar adalah isyarat yang dihantar oleh badan di mana anda memerlukan gula untuk ditukarkan kepada tenaga. Oleh itu mereka yang mengambil b complex akan sentiasa berasa bertenaga. Walaubagaimanapun kita perlu perhatikan jenis makanan yang diambil dan waktu pengambilan. Pengambilan makanan yang sihat dan diet yang seimbang mampu menjadikan individu bertambah sihat. Jika seseorang tidak menjaga perkara ini dan makan mengikut nafsu makan sebaliknya akan berlaku. Minum banyak air ye!!

Terima kasih DI atas kepekaan dan respons anda terhadap vitamin Shaklee. Sekiranya masih ada persoalan,anda boleh terus menghubungi melalui talian mahupun email.Terima kasih.

 Sila Baca DISCLAIMER..

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Klik Sini Untuk Order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.