Derita Sakit Sendi dan Lutut Berakhir

SAKIT SENDI DAN SAKIT LUTUT ?

Sympton sakit sakit sendi atau lutut.

  • Tak mampu untuk solat berdiri? terasa sakit jika lipat kaki semasa tahiyyat?

  • Susah nak bangun jika duduk?

  • Anda tidak mampu untuk lakukan aktiviti harian dengan tenang>?

  • Anda cukup risau jika sakit ini berterusan?

Anda ada sympton sakit sendi?jom check lagi betul ke sakit sendi ni, baca dibawah ni..

Sakit sendi bukan biasa penderitaannya. Lenguh sahaja cukup membuatkan kita sukar tidur malam. Bergolek ke kanan, bergolek ke kiri mencari posisi paling selesa untuk melelapkan mata. Apabila sakit sendi menyerang, satu badan terasa sakit dan ini menyebabkan kemurungan kepada penghidapnya.

Kebiasaannya sakit sendi dihidapi mereka yang sudah berumur kerana kekurangan kalsium, penyusutan hormone estrogen dan progesterone. Namun kini, sakit sendi sudah tidak mengenal usia. Seawal remaja lagi penyakit ini mampu menyerang akibat pemakanan, gaya hidup, bebanan kerja berat, berat badan dan sebagainya.

Tips elak sakit Sendi

Seperti yang kita sedia maklum, penyakit sendi datang dari gaya hidup kita sendiri. Oleh itu, penjagaan awal kepada sendi-sendi kita adalah penting bagi mengurangkan risiko radang sendi. Saya pernah bertemu sendiri dengan penghidap arthritis,katanya “sakit memang sampai kadang-kadang menangis sebab tak tahan dengan radang pada sendi..nak berjalan pun memang sakit. Setiap 2 minggu ambil injection untuk mengurangkan radang tapi tak baik-baik juga..”

Oleh itu, baiklah kita sediakan payung sebelum hujan. Di sini saya ingin kongsikan beberapa tips mudah yang boleh kita amalkan untuk membelai sendi-sendi kita agar ia kekal sihat walaupun usia sudah meningkat!!

  1. Tips elak sakit sendi – Pilih Kasut Yang Sesuai
rawatan sakit sendi

sakit sendi

Tahukah anda bahawa kasut tmit tinggi memberi tekanan kepada pergelangan kaki dan lutut kita? Salah satu kesan buruk akibat pemakaian kasut tumit tinggi ialah Osteoartritis. Oleh itu, kaum wanita perlulah mengelak dari memakai kasut tumit tinggi secara beterusan kerana ia menyebabkan kesakitan pada sendi kaki.

2. Tips elak sakit sendi – Turunkan Berat Badan Sekiranya Berlebihan

rawatan sakit sendi

sakit sendi

Berat badan berlebihan atau kegemukan memberi tekanan kepada seluruh sendi-sendi. Setiap kilogram mampu menyebabkan kerosakan kepada ligament dan tisu penghubung di bahagian lutut. Oleh itu, anda perlu berusaha untuk menurunkan berat sekaligus memperbaiki kesihatan badan keseluruhannya.

3. Tips elak sakit sendi – Ambil Kalsium Secukupnya

rawatan sakit sendi

sakit sendi

Untuk pengetahuan anda, kalsium bukan sahaja mampu menguatkan tulang malah ia juga baik untuk semdi yang sihat. Sebaiknya kita mendapatkan sumber kalsium dari pemakanan harian. Namun begitu, sekiranya kita tidak mampu memenuhi keperluan kalsium badan, pengambilan supplement amat digalakkan.

4. Tips elak sakit sendi – Dapatkan sumber Omega secukupnya.

omega_25648211

Asid lemak omega 3 merupakan salah satu komponen penting untuk membina dan memelihara kesihatan tulang dan sendi. Omega 3 mampu larut ke dalam tisu rawan dan mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan tersebut. Oleh itu, ia mampu membantu mencegah artritis, memelihara fungsi sendi dan menangani gout dengan baik.

5.  Tips elak sakit sendi – Lakukan Senaman Fizikal

jalan_kaki

Senaman fizikal mampu meningkatkan kesihatan sendi. Antara aktiviti yang boleh dilakukan adalah seperti berjalan kaki, joging, berbasikal dan berenang. Selain itu, lakukan regangan pada sendi-sendi sekiranya anda menjalani rutin harian yang kurang bergerak seperti menghadap komputer.

 Saya pernah bertemu sendiri dengan penghidap arthritis,katanya “sakit memang sampai kadang-kadang menangis sebab tak tahan dengan radang pada sendi..nak berjalan pun memang sakit. Setiap 2 minggu ambil injection untuk mengurangkan radang tapi tak baik-baik juga..” Oleh itu, beringatlah sebelum terkena.

Cara Atasi Masalah Sakit Sendi?

Jom saksikan bagaimana wanita ini mengatasi masalah sakit sendi yang Kronik dengan cepat dan mudah tanpa mengganggu aktiviti hariannya…

  1. kerap letak COLD PACK “ais dalam tuala ” pada sendi yang sakit.
  2. urut dengan lembut juga mampu membantu
  3. pek panas mampu membantu kurangkan ketegangan sendi
  4. kurangkan berat  badan
  5. gunakan kasut bertumit rendah
  6. amalkan pengambilan supplement(makanan tambahan) untuk membantu menjaga sendi.

    sakit sendi

    sakit sendi, sakit lutut

Collagen Powder

Fungsi kolagen amat penting untuk memastikan tahap kesihatan tulang rawan yang baik. Kekurangan kolagen menyebabkan kesihatan tulang-tulang lain turun merosot. Antara peranan kolagen adalah :

  • Memelihara rangka lutut
  • Memelihara kesihatan rawan adari terus rosak
  • Memberi regangan kepada sendi

Selain digunakan dalam kecantikan, Collagen Powder mempunyai pelbagai kegunaan lain terutamanya yang berkaitan dengan sendi dan lutut.

Omega Guard 

Omega guard merupakan minyak ikan omega 3 yang paling tulen di dunia dengan 3 kali penyulingan membantu mengurangkan keradangan pada sendi. Antara fungsi lain omega guard adalah:

  • Melambatkan degredasi/ kemerosotan tulang rawan
  • Mengurangkan gejala sakit sendi
  • Bertindak sebagai pelincir pada sendi
  • Membantu sendi berfungsi dengan lebih lancar

Ostematrix

Kalsium merupakan mineral yang sangat baik untuk kesihatan ligamen, tulang san otot. Vitamin D membantu penyerapan Kalsium yang baik manakala magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukkan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi.

Ostematrix bukan sekadar pil kalsium, ia turut mengandungi Magnesium, Vitamin D, serta Boron yang membantu penyerapan kalsium pada tahap yang optimum.

Vivix

Vivix terkenal dengan suppliment yang kaya dengan antioksidan dan anti penuaan. Vivix mengandungi Elderberry yang telah lama digunakan secara tradisional bagi mengatasi masalah arthritis. Selain ia membantu menghilangkan sakit sendi, Vivix juga membantu menguatkan sel tubuh dan meningkatkan fungsi otak, jantung dan imun sistem.

Pencegahan awal dengan pengambilan suppliment bagi memelihara tahap kesihatan agar berada pada tahap yang optimum pada masa akan datang adalah sangat penting. Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini menganggu aktiviti harian dan pergerakan orang tersayang Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibubapa kita.

 

Siapa yang patut ambil suplement sendi diatas?

  • Tak mampu untuk solat berdiri? terasa sakit jika lipat kaki semasa tahiyyat?

  • Susah nak bangun jika duduk?

  • Anda tidak mampu untuk lakukan aktiviti harian dengan tenang>?

  • Anda cukup risau jika sakit ini berterusan?

  • orang yang mahu elak sakit sendi

  • dan pesakit sendi

 

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

whatsapp 017 6258 658

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

JOM TENGOK APA KATA MEREKA TENTANG SUPPLEMENT SAKIT SENDI>>>>>

testimoni-sendi-2

Testimoni Kesihatan sendi

testi sendi

3 testimoni sakit lutut

Alhamdulillah sakit sendi ibu saya semakin pulih sejak mengambil set kesihatan sendi ini. Tiada apa mampu bagi saya untuk membalas jasa ibu. Hanya berdoa dan usaha untuk memberikan yang terbaik buat ibu tersayang.Jangan biarkan sakit sendi dan sakit lutut ini menganggu pergerakan orang tersayang kita. Kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. InsyaAllah. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibubapa kita.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

whatsapp 017 6258 658

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

Shaklee Independen Distributor

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

16 comments for “Derita Sakit Sendi dan Lutut Berakhir

  1. f December, 2014 at 9:22 am

    bagus produk dari shaklee nie
    blogger lelaki recently posted…Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

  2. f January, 2015 at 2:56 pm

    ayah saya pun ambik set sendi Shaklee ni..alhamdulillah memang serasi dengan beliau..
    Najihah Abdul Mutalib recently posted…HIMPUNAN TESTIMONI VIVIX SHAKLEEMy Profile

  3. f January, 2015 at 10:37 pm

    menarik artikel nih.. patutla atuk cakap sharing-sharing yang orang suka boleh refer ke sini. Hmm..
    Epul Jaguh recently posted…CHECKLIST SENARAI BARANG KEPERLUAN IBU DAN BAYI SEMASA BERPANTANGMy Profile

  4. f January, 2015 at 3:25 pm

    alhamdulillah, lega sudah sakit sendi.
    Dr Fattah recently posted…Seksyen Pengetahuan Am Peperiksaan Separa PerubatanMy Profile

  5. f February, 2015 at 3:54 pm

    syukur sudah sembuh ibunya…

    ayah sy pun ada sakit lutut, doc kata sebab gel pelincir dah habis.. dan takde ubatnya kecuali painkiller… wallahua’lam
    Ummi Hanie recently posted…Anak ramai, tak penat ke?My Profile

  6. f February, 2015 at 9:11 pm

    Bila dah berumur ni macam-macam sakit datang. Sakit belakang lah, sakit lututlah dan macam-macam sakit. Kalau tak menjaga kesihatan diusia muda memang merana di usia lanjut…
    Sani Sini Sana recently posted…29 Tips Pemasaran FacebookMy Profile

  7. f February, 2015 at 2:26 pm

    Bagus produk Shaklee ni 🙂
    Iha Zaliza recently posted…Lifes: Gambar-Gambar Yang Akan Buat Aku Rasa Dah TuaMy Profile

  8. f February, 2015 at 3:22 pm

    Mak saya pun dah sembuh dari sakit lutut alhamdulillah
    Fuzy recently posted…10 Peranan Suami Kepada Isteri Yang Sering DiabaikanMy Profile

  9. f March, 2015 at 12:04 am

    Calsium dan magnesium memang bagus untuk sending dan tulang.
    Helmi Aliarit recently posted…MyUSSD *158# Sebuah Projek MyGov Mobile. Di Bawah MAMPU.My Profile

  10. f March, 2015 at 2:20 am

    dah lega sakit baru mudah nak buat kerja.
    ikhwan recently posted…Cara Menempah DVD BBMA Basic Live TradeMy Profile

  11. f March, 2015 at 12:42 am

    isteri saya sakit belakang ..doktor kata ada masalah dekat kusyen tulang rawan…sama ke dengan penyakt sendi tulang
    Hero Borneo recently posted…Kelahiran Blog WordPress Yang BaruMy Profile

  12. f March, 2015 at 11:19 am

    Informasi yang cukup menarik, dan produk yang ditawarkan pun best…
    ihsan recently posted…Smartphone Asus Zenfone C Murah Rp 1 jutaanMy Profile

  13. f May, 2015 at 9:42 am

    bahwa lah menyeberang shaklee ke Indonesia supaya bisa merasakan juga produk ini
    islam di dadaku recently posted…Hukum Sihir dan PerdukunanMy Profile

    • f May, 2015 at 11:51 pm

      Shaklee sememangnya sudah berada di seberang..Tuan juga boleh hubungi admin sekiranya berminat untuk mendapatkan produk2 terbaik dari shaklee..=)

  14. f July, 2015 at 6:18 pm

    yalah kan ..penjagaan awal kesihatan dapat mengelakkan sakit sendi
    mrhanafi recently posted…Rahsia Jana Pendapatan RM9 Ribu TerbongkarMy Profile

  15. f August, 2015 at 8:16 am

    Alhamdulillah mak dan kawan sy pun dah cuba produk shaklee untuk sendi lutut berkesan katanya.
    Daud Mohamad recently posted…Cara Terbaik Mendidik Anak Mengikut 3 Fasa Yang Wajib Ibu Bapa Tahu Moga Anak Menjadi Insan Berjaya Dunia AkhiratMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.