Set Resdung Shaklee Yang Berkesan Untuk Masalah Resdung Teruk

Kerap bersin di waktu pagi?

Gatal-gatal seluruh muka terutama mata, hidung dan telinga?

Biasanya masalah bersin ni la, kadang-kadang bersin tak berhenti.  Kawan yang tengok boleh gelak pula. Kita yang menanggung kadang rasa seksa sangat. Pantang tersalah makan,mula la gatal muka, gosok-gosok hidung hachummmmm!! Jangan la offer shellout ke, tomyam seafood ke, memang rasa serik lagi-lagi seafood yang tak segar. Macam mana resdung boleh menjadi kronik dan merbahaya??

Penyakit resdung atau lebih dikenali dalam bahasa sains sebagai sinusitis merupakan penyakit yang sering dihadapi oleh segenap lapisan masyarakat. Penyakit ini tidak begitu dipandang serius tetapi tahukan anda bahawa resdung yang teruk boleh menyebabkan komplikasi terhadap otak dan boleh membawa maut!!

Punca Masalah Redsung

Lazimnya, mereka yang menghidapi penyakit resdung akan mengalami situasi seperti bersin dengan kerap, dengkuran yang luarbiasa, batuk, gatal pada hidung, mudah letih,  sakit pada bahagian muka dan pening kepala waktu pagi. Bagi pesakit resdung yang kronik, resdung mampu menyebabkan punca telinga menjadi pekak.

Sebelum bercerita lebih lanjut tentang Set Resdung Shaklee, terlebih dahulu kita perlu tahu apa punca sebenarnya yang menjadi penyebab berlakunya penyakit resdung ini.

Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, Dr. Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Sebagai tambahan, resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus.

Antara risiko penyakit resdung:

  • Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
  • Jangkitan pada bahagian otak (meningitis)
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan pada tulang muka
  • Lelah menjadi semakin teruk
  • Berdengkur dengan teruk
  • Jangkitan pada telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
  • Alahan hidung atau hidung menjadi lebih sensitif
  • Selesema biasa yang berpanjangan.

Kisah Nurhafizah Zamri Yang Mengalami  Masalah Resdung Sejak Sekian Lama, Pulih Dengan Set Resdung Shaklee..

[KERANA TAKUT HILANG HIDUNG SAYA IKHTIAR DENGAN SET RESDUNG SHAKLEE]


Nama saya Nurhafizah Zamri .saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.

Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.

Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.

Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .

Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.

Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.


Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.

Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .

Terima kasih Allah..
Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.

Set Resdung Shaklee Sebagai Rawatan Penyakit Resdung

 Alfalfa Complex

  • Berfungsi mengurangkan keradangan masalah resdung (sinuisitis).
  • Kaya dengan sumber klorofil sangat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, bagi mereka menghidap penyakit SLE,pengambilan Alfalfa sebagai supplement tidak digalakkan.

B Complex

  • Mengandungi vitamin  B6 yang penting untuk memulihara selaput lendir agar sentiasa sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan bertindak sebagai penstabil hormon dan penenang semulajadi dengan mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C

  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang baik dalam menguatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang terhadap serangan penyakit.
  • Bantu mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Testimoni Set Resdung Shaklee

Testimini Set Resdung #1

Testimoni Set Resdung #2

Testimoni Set Resdung #3

Dan di sini saya ingin kongsikan 1 video seorang penghidap resdung setelah sekian lama. Alhamdulillah, beliau kini semakin sihat dan tiada lagi masalah resdung yang kronik!!
https://youtu.be/n_jo7flYYco?list=PLeuQCaE9cJA5-yWLulAbLegM8Q1aRXwl2

Jangan berlengah untuk mencuba Set Resdung Shaklee bagi mengatasi masalah resdung anda. Produk Shaklee adalah produk semulajadi dan bebas dadah. Hakikatnya, penyakit resdung ini jika dibiarkan melarat akan menjadi kronik dan boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi percuma bertaraf premium.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambingUntuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

 

8 comments for “Set Resdung Shaklee Yang Berkesan Untuk Masalah Resdung Teruk

  1. f August, 2017 at 7:21 am

    alhamdulillah…setelah amalkan set resdung selepas berpantang…bukan setakat jerawat je hilang…kulit muka pun bertambah cantik….

  2. f August, 2017 at 7:23 am

    alhamdulillah…setelah amalkan set resdung selepas berpantang…bukan setakat jerawat je hilang…kulit muka pun bertambah cantik….jom ke blog saya….baca pulak tentang cara untuk mengatasi masalah jerawat batu
    Idayu Irdina recently posted…Cara mengatasi masalah jerawat batu dan bekasnyaMy Profile

  3. f August, 2017 at 7:57 am

    Gud info

  4. f August, 2017 at 10:15 am

    Resdung memang pengidapnya akan tenyeh hidung sokmo…mata berair

  5. f August, 2017 at 5:43 pm

    Alhamdulillah , risau ye resdung ni . nasib baik ada set resdung shaklee . banyak membantu

  6. f August, 2017 at 7:02 pm

    Set resdung yang sangat membantu terutama alfalfa 😊
    iedanoor recently posted…Keperluan Nutrisi Semasa Hamil Elak Risiko Perkara Tak DiinginiMy Profile

  7. f August, 2017 at 6:59 am

    Ramai yg ambil mudah dgn penyakit resdung ni kan..Sbb tu lama2 jd kronik..
    shikin satiman recently posted…Tanda-tanda Penyakit Osteoartritis Dan Cara Berkesan MengatasinyaMy Profile

  8. f August, 2017 at 4:07 pm

    Rupanya tak boleh ambil mudah dgn penyakit resdung ni… baru tau yg resdung kronik boleh bawa kpd masalah otak dan bawa maut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge