Tips Kurus Dengan Cara Yang Sihat Dan Selamat

Apakah erti kurus yang sebenar? Ramai orang beranggapan kurus itu lambang kecantikan. Tetapi tahukah anda yang paling penting adalah SIHAT. Kurus tu tidak sihat kah? Bukan begitu maksud saya, kurus yang sihat adalah lebih baik dari kurus kerana sakit atau fizikal terseksa kerana ingin kurus semata-mata.

Demi untuk kelihatan kurus dan langsing, pelbagai jalan pintas sanggup dilakukan. Tetapi adakah jalan pintas itu selamat dan berkesan? Mungkin berkesan tetapi bagaimana pula penerimaan tubuh terhadap cara yang diamalkan? Sebenarnya tiada jalan pintas untuk kekal menawan, semuanya bermula dari usaha, nekad dan konsistensi. Yang penting kita perlulah bersabar dalam segala usaha yang kita lakukan.

Kurus Badan

Petua Menurunkan Berat Badan Secara Semulajadi

Sebenarnya masyarakat di Malaysia amnya dan orang melayu khususnya mempunyai khazanah pelbagai petua-petua kesihatan yang ternyata berkesan dan masih diamalkan. Yang paling penting ianya semulajadi, selamat dan menyihatkan. Jom cuba petua-petua menurunkan berat badan ini:

  1. Limau nipis
  • Sebiji limau nipis dipotong 4
  • Perah jus dan campurkan dengan secawan teh pekat tanpa gula (suam)
  • Amalkan minum setiap malam sebelum tidur
  1. Nenas
  • Gunakan nenas yang tidak begitu masak
  • Ambil beberapa potong dan parutkan
  • Minum jus nenas 2 kali sehari
  1. Daun Delima
  • Ambil 2 helai daun delima.
  • Tumbuk sehingga halus, ramas dan tambah air masak. Jadikan ia 3 gelas.
  • Campur sedikit garam kemudian tapis. Boleh disimpan di dalam peti ais.
  • Amalkan minum setengah gelas 2-3 kali sehari
  1. Lobak
  • Ambil 2-3 batang lobak dan bersihkan.
  • Parut atau kisar lobak kemudian perah jusnya.
  • Minum jus lobak sehingga mencapai berat badan yang anda idamkan.
  1. Halia
  • Ambil 5 inci halia dan buang kulitnya
  • Rebus dengan 3 gelas air sehingga air rebusan tinggal segelas
  • Minum semasa suam
  • Amalkan setiap hari selepas makan.
  1. Asam Jawa
  • Campurkan setengan cawan asam jawa dengan segelas air suam.
  • Ramas sehingga tertanggal biji asam jawa dan tapiskan airnya
  • Minum setiap hari selepas makan.
  1. Pati oren
  • Boleh amalkan pati oren seperti sunquick (tanpa gula)
  • Amalkan segelas di waktu pagi dan segelas pada waktu malam, setiap hari
  • Atau boleh amalkan buah limau setiap kali sarapan dan selepas makan malam

Anda boleh mencuba mana-mana cara yang dinyatakan di atas. Tidak perlu untuk mengamalkan kesemuanya, yang penting anda konsisten. Selain dari petua di atas, and juga boleh mencuba untuk mengamalkan pengambilan vitamin yang ternyala lebih mudah, selamat dan juga semulajadi. Tak lain tak bukan, vitamin Shaklee yang telah dikaji secara klinikal keberkesanannya, selamat dan semulajadi. Yang penting ianya halal dan berkualiti tinggi. Apakah Set Kurus Shaklee??

Set Kurus Shaklee

Sebelum itu, kita perlu tahu untuk kurus kita memerlukan 3 langkah iaitu detox (membuang toksin), membakar lemak dan membina otot agar badan tidak kurus mengejut. Kurus mengejut akan menyebabkan kita kelihatan sakit dan kulit menggelebeh. Tidak cantik bukan? Kadar metabolisma yang tinggi mampu mempercepatkan proses penurunan berat badan. JOm kenali agen-agen penurunan berat badan Shaklee.

set kurus shaklee 1

Agen Detox

  • Membersihkan usus dari toksin, lemak dan lendir yang menempel di dinding usus melalui sistem perkumuhan (pembuangan air besar)
  • Usus yang bersih mampu menyerap nutrient secara optimum.
  • Memudahkan proses pembakaran lemak dan pelangsingan badan.
  • Produk yang sesuai ialah Alfalfa Complex dan Herb Lax. Anda boleh memilih salah satu daripada mereka. Hubungi pengedar anda untuk khidmat nasihat yang terbaik.

Agen Pembakaran Lemak

  • Sudah semestinya bertindak memecahkan lemak-lemak degil dan bertindak sebagai “pengemulsi semulajadi” lemak dalam darah.
  • Lecithin melekat pada lemak menyebabkan lemak terapung dan tidak menempel pada dinding membran.
  • Manakala Omega Guard pula selain membakar lemak, juga mengandungi Omega 3 yang meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lebih lama

Agen Membina Otot

  • Protein amat bagus dalam meningkatkan metabolisme tubuh meningkatkan perkembangan otot menjaga nafsu makan menjaga otot bebas lemak.
  • Protein mampu membakar kalori sehingga 35%
  • Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan membentuk otot yang gelebeh dan membuatkan badan solid

Agen Meningkatkan Metabolisma

  • Mengapa anda perlu meningkatkan metabolisma? Metabolisma bagi setiap orang adalah berbeza. Metabolisma yang tinggi akan mempercepatkan segala proses yang berlaku pada tubuh.
  • Sebagai contoh, sekiranya kadar metabolisma rendah, proses menurunkan berat badan agak lambat kerana proses yang berlaku dalam badan adalah perlahan.
  • Cinch Energy Tea Mix sangat sesuai untuk metabolisma. Sedap dan mudah disediakan,

 

Gabungan ketiga – tiga produk ni sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Tambahan pula dengan agen peningkatan metabolisma yangrasanya sangat awesome. Tapi pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur juga sangat disarankan untuk kekal langsing.
Pengambilan air sebanyak 2 hingga 3 Liter sehari adalah wajib untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan suplemen yang diambil..  Paling penting adalah ISTIQAMAH = KONSISTEN untuk result yang mantoppp!!

Testimoni Set Kurus Shaklee

testi alfalfa leci

 

set kurus testi 2

testi-turun-20kg3

Nak kurus tapi tak banyak bajet? Contact saya utk tawaran menarik, sesuai dengan bajet anda.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

1 comment for “Tips Kurus Dengan Cara Yang Sihat Dan Selamat

  1. Nia
    f January, 2016 at 5:10 pm

    Penulisan yang baik. Blog pun cantik. Hehe btw, boleh ke blog saya untuk info-info kekal cantik dan slim-melim.

    >>> Yang GEMUKK Nak KURUS?! <<<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge