Rahsia Vivix Shaklee Membantu Mengawal Penyakit Diabetes

 Tahukah anda penyakit diabetis atau lebih dikenali sebagai kencing manis telah menjejaskan kira-kira 4.6 juta kehidupan di Malaysia. Ia memberi gambaran di mana setiap 5 orang dewasa di negara ini menghidap kencing manis dan angka ini menjadikan Malaysia berada di tangga yang ke 10 di dunia dengan jumlah pesakit kencing manis teramai mengikut Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO). Kebelakangan ini, penyakit kencing manis bukan sahaja menyerang golongan berusia tetapi lebih membimbangkan lagi apabila ia kian menular di kalangan kanak-kanak seawal umur 6 tahun!

vivix-penawar-diabetesVivix Shaklee Membantu Mengawal Penyakit Diabetes

Apa itu Vivix Shaklee? Sebelum meneruskan artikel ini, ingin saya tegaskan bahawa Vivix Shaklee bukanlah UBAT kencing manis tetapi ia merupakan Suppliment yang membantu untuk mengurangkan dan menstabilkan kandungan gula dalam darah selain berfungsi antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas.

Saya sama sekali tidak mahu anda terpengaruh dengan iklan-iklan yang tak bertanggungjawab di luar sana seperti:

“Makan Ubat Ini Kencing Manis Akan Hilang 100%” atau

“Kencing Manis Hilang Dalam Masa 7 Hari”

Tidak! Tidak! Ditegaskan sekali lagi bahawa Vivix bukanlah UBAT kencing manis. Vivix Shaklee adalah supplemen yang membantu mengawal dan menstabilkan kandungan gula dalam darah. Tahukah anda bahawa ubat kencing manis sehingga sekarang belum lagi terhasil.

Oleh itu, bagaimana Vivix Shaklee boleh membantu mengawal penyakit diabetes?

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat diabetes?

Vivix merupakan satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Jika ada antara kita yang menhadapi penyakit 3 serangkai, saya syorkan amalkan Vivix Shaklee.

manfaat vivix

 Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani serta kaya dengan polifenol dan resveratrol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

1. Membantu Mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin 

Antioksidan yang terkandung dalam vivix menjadi pelindung kepada sel tubuh dan dalam masa yang sama membaikpulih sel. Oleh itu, pengambilan secara berterusan membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, mencegah sindrom metabolik akibat kerosakan gen di mana ia merupakan punca penyakit kencing manis menjadi semakin parah.

2. Membantu Mengawal Kadar Kepekatan Gula Di Dalam Darah

Penghasilan tenaga gula semasa pencernaan karbohidrat  membantu menjana tenaga untuk tubuh manusia. Namun begitu,pengambilan karbohidrat yang tidak terkawal akan menyebabkan peningkatan kandungan gula dalam darah sekaligus berisiko untuk diabetes. Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine berfungsi memperlahankan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat. Semua ramuan yang disebutkan ini adalah bahan yang terkandung dalam Vivix Shaklee di mana ia membantu mengurangkan risiko diabetis dengaan  mencegah penyerapan kandungan gula berlebihan dalam darah.

3. Mengurangkan Risiko Kerosakan Mata Dan Mempercepat Proses Penyembuhan Luka.

Glukoma merupakan penyakit yang menghantui pesakit kencing manis kerana ia mampu menyebabkan pesakit hilang daya penglihatan. Selain itu, pasakit juga akanh mengalami proses penyembuhan luka yang sangat lambat sekiranya terluka sehingga ke suatu tahap di mana anggota badan terpaksa dibuang akibat jangkitan kuman.  Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera dan memelihara dan memperbaiki kesihatan mata.

4. Mengurangkan Risiko Pembentukan Protein AGE

Apabila gula dalam tubuh berlebihan ia berisiko untuk membentuk Protein AGE (advanced glycation end products) dan mengakibatkan sel tubuh mati, atherosclerotic dan risiko diabetes. Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaan dengan memperlahan pembentukan protein AGE.

CEGAH SEBELUM PARAH! BERTINDAK SEBELUM KENA!

akibat diabetes

Saya sangat setuju dengan bidalan bahasa di atas. Jika anda berjaya membaca artikel ini sehingga kebahagian ini, saya pasti anda memang serius dan saya tak mahu buang masa anda!

Jika anda mencari Vivix Shaklee untuk diri sendiri. Ya! Anda harus dapatkannya sekarang untuk mengawal diabetes anda.

Jika anda mencari Vivix Shaklee untuk ibu, ayah mahu pun pasangan anda. Ya! Anda harus beli dan pastikan mereka berdisiplin dalam mengambil tonik Shaklee ini.

Bukankah, ” KESIHATAN ITU LEBIH MAHAL NILAINYA?”

Jangan buang masa anda lagi kerana anda melakukan sesuatu yang pastinya membuatkan orang tersayang kembali senyum. Sesungguhnya kesihatan itu adalah suatu anugerah.

Berikut adalah beberapa testimoni pesakit kencing manis yang sembuh dengan Vivix shaklee:

Testimoni 1:Pesakit kencing manis yang sembuh dengan Vivix Shaklee.

testimoni set kencing manis vivix shaklee 1Testimoni 2:Pesakit kencing manis yang sembuh dengan Vivix Shaklee.

test4

Testimoni 3:Pesakit kencing manis yang sembuh dengan Vivix Shaklee.

vivix-n-diabetes4 **KLIK SINI untuk lebih Testimoni Gempak Vivix Shaklee

Tidak dapat digambarkan apabila kita atau orang yang tersayang bebas dari penyakit kronik..kadang kala bukan sakit itu yang membuatkan kita tidak sihat, tetapi memikirkan tentang penyakit itu yang membuatkan badan kita lemah dan semakin sakit. Apabila terbaca testimonial merekaseperti terbayang-bayanag kegembiraan mereka.Syukur, dengan izin Allah,Vivix mampu kembalikan senyuman.

Dapatkan Vivix Shaklee hari ini dengan harga yang pasti berbaloi!

Bukan itu sahaja, kami juga menawarkan SPECIAL OFFER, especially sekiranya anda berhasrat untuk menjana pendapatan dari rumah.

double vivix

Beli 2 botol Vivix dan dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA dan Vivix dengan HARGA  YANG LEBIH MENARIK.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.