Mengapa Anak-Anak Anda Cerewet Memilih Makanan (Picky Eater)

Dalam arus pembangunan yang serba moden, membesarkan anak-anak menjadi sesuatu yang sangat mencabar. Kebenarannya,sekiranya kita tidak tahu bagaimana untuk memilih makanan yg terbaik buat anak-anak, ia mempengarugi gaya hidup anak tersebut apabila mereka meningkat remaja dan dewasa. Namun,apa yang kita perlu yakin bahawa makanan yang di proses sememangnya tidak berkhasiat untuk pembesaran mereka.

Slide1

Pengurusan Susu Semasa Travelling Menaiki Flight

Kalau dahulu wanita kebanyakan nya menjadi surirumahtangga sepenuh masa dan proses penyusuan tidak menjadi masalah besar. Namun zaman sekarang, ramai wanita bekerjaya dan ada sesetengahnya stress bila memikirkan pelbagai cabaran yang perlu dihadapi untuk menyusukan anak secara eksklusif sekuang-kurangnya sehingga 6 bulan.

Sesuatu yang membanggakan sebagai kaum wanita.Walaupun dalam kesibukan sebagai surirumah mahupun bekerjaya ,breastfeeding masih menjadi perkara normal buat ibu-ibu kerana tahu bahawa susu ibu adalah yang terbaik buat bayi mereka.

Sesuatu yang saya sendiri tertanya-tanya,bagaimana nak menguruskan bekalan susu jika travel menaiki flight?? kalau naik kereta , mungkin boleh lagi nak uruskan stok susu.. Tak perlu ape-apa prosedur,Cuma perlu tahu rules penyimpanan EBM.. kalau flight?? Mesti tertanya-tanya,boleh ke nak bawak stok susu? Boleh ke nak pam susu dalam flight? tahan ke susu dalam cabin?

airplane

So, hari ni saya nak share beberapa tips hasil dari blogwaliking malam tadi. SHARING IS CARING..hihihi

Firstly , ada 4 perkara yang perlu kita periksa sekiranya berhadapan dengan situasi begini:

Meal Shakes – Anak Ceria, Ibu Gembira, Keluarga Bahagia

Assalamualaikum..hari isnin yang ceria..CERIA?? hahaha,sure ramai lagi yang tengah MONDAY BLUES..Jom sambil-sambil layan blues,kita santai-santai dengan supplement Shaklee yang sedap lagi menyelerakan ni..

 comel tak saya?Bulan November,anak sulongku genap 1 tahun 2 bulan..sayu mengenang,dah besar anak mama.. Siapa tak sayu,Muhammad Syahmi Isyraf lahir hanya dengan 2.08kg..umur setahun,berat 10kg..Tapi,cukup ke nutrient untuk dia membesar dengan sihat dan kuat??

Kalau ibu-ibu nak tahu, Meal Shake la rahsianya.Meal Shakes sebenarnya makanan tambahan je,sebab tu kita tak perlu ambil berlebihan..walaupun rasanya sangaatttt sedapp..cukup untuk keperluan badan kanak-kanak 1 tahun  dan keatas (jika tidak menyusu badan)..

Rezeki Itu Milik Allah

SEDEKAH AMALAN MULIA

Siapa setuju?? 100% setuju…Hahhh..cerita bab sedekah..Meh nak story sikit..

Pasal seorang sahabat, kisah dia yang dulu kesempitan wang..Pening kepala memikirkan..Tiba-tiba ada call nak pinjam kereta..sebelum ni tak pernah2 ada orang nak pinjam kereta dia..sepakat suami isteri,bagi pinjam FREE sebab yang nk pinjam ni pun bukan orang yg berada kewangan nye..

Pasangan ni urgent tapi nak sewa kereta sekarang VIVA sahaja sehari RM150…diulang,RM150..

Sahabat ni meminjamkan kereta SAGA for FREE selama 2 minggu..maknanya kalu VIVA 2 minggu,RM2100 kos sewa sahaja..

Tak penah tanya bila nak pulangkan kereta..Serah bulat2..2 minggu berlalau,dapat call..si peminjam nak pulangkan kereta..yang diterima hanya ucapan terima kasih..

Yang menarik nye?? ni yang suka sangat nak cerita ni…dalam dok kesempitan duit ni,bagi plak pinjam kereta FREE…

Jeng..jeng..jeng!!!syukur

Set Terbaik Untuk Ibu Hamil

“Alhamdulillah,Meskipun hamil terasa lebih cergas dan bertenaga..Terima kasih kepada sahabat yang memperkenalkan Shaklee.. Morning sickness tiada, Hb pun cantik je..bangun pagi,dah tak sakit punggung, dah tak krem..yang paling best,tiada lagi kencing manis ketika hamil..berat badan terkawal..”

Pagi yang indah. Awal Muharram yg penuh keberkatan, berpanggil untuk berkongsi pengalaman rakan yang hanya pada mulanya cuma nak cuba-cuba sebab tak pernah dengar pasal Shaklee..Dan hari ni,saya nak share sedikit info mengenai set kehamilan Shaklee.

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini kerana:
•    lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
•    tahan berbulan-bulan
•    boleh dimakan bersama ahli keluarga
•    harga yang sangat berbaloi
•    semulajadi (bukan sintetik)
•    tidak memberi sebarang kesan sampingan
•    bonus kesihatan dan kecantikan extra
•    juga sesuai dijadikan set berpantang
•    terbukti selamat dan berkesan

Set Kehamilan Shaklee

set ibu hamil..

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
•    Vitalea
•    B Complex
•    Vitamin C
•    Ostematrik
Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
•    Vitalea
•    B-Complex
•    Vitamin C
•    Ostematrix
•    Omega Guard
Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.

  • Vitalea – Sumber multivitamin dan zat besi untuk mengatasi masalah ibu hamil anemia.
  • B -complex – Mengandungi asid folik mengurangkan risiko masalah saraf pada  bayi.
  • Vitamin C – Meningkatkan imunisasi ibu dan bayi kerana ibu hamil lebih mudah dijangkiti penyakit.
  • Ostematirx – menyokong kekuatan serta pembentukan tulang bayi, saraf serta hati yang baik. Mampu elak kejang dan lenguh-lenguh semasa hamil.
  • ESP – sumber protein yang bagus untuk pembentukan sel-sel bayi serta, plasenta yang sihat serta kulit bayi yang cantik.
  • Omega Guard – Mengandungi EPA dan DHA diamana ia bagus untuk perkembangan otak bayi.

Setiap detik semasa hamil merupakan detik-detik yang sangat indah bagi si ibu. Sayangilah diri anda, sayangi kandungan anda..Bertindak segera dengan mendapatkan Set Ibu Hamil Shaklee. Ia merupakan gabungan makanan kesihatan terbaik dan mudah. Pengambilan vitamin yang betul akan membantu anda mendapat khasiat yang optimum. Hubungi ksmi untuk mendapatkan khidmat nasihat terbaik.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.
order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin