Kelebihan Alfafa Complex… Sesuai Digunakan Untuk Wanita Dan Juga Lelaki.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Saya ingin berkongsi salah satu hot item dikalangan customer  iaitu Shaklee Alfalfa Complex.. Ramai yang sudah tahu tentang fungsi Alfalfa DAN ramai juga yang sebenarnya keliru dan menganggap Alfalfa ni untuk wanita sahaja.. eh tidak.. suami saya pun mengambil Alfalfa setiap hari.. Hari ni saya ingin berkongsikan sedikit fungsi dan kelebihan Shaklee Alfalfa.

alfafa

Alkisah sebiji burger…

Alkisah sebiji burger…

Malam itu, Kak Fidah bertengkar dengan emaknya lalu melarikan diri dari rumah. Semasa dalam perjalanan, Kak Fidah teringat bahawa dompetnya tertinggal dan dia tiada sebarang duit bersamanya.

Tiada syiling pun menelefon rumah untuk meminta pertolongan.

Pada masa yang sama, perutnya berbunyi kelaparan. Kak Fidah tiba di satu gerai burger ramli, yang baunya mengancam, kelaparannya bertambah.

Kak Fidah harapkan dapat satu burger ayam, tapi dia tiada duit.

Penjual burger yang sedar dengan kehadiran Kak Fidah melihat dia sedang mengigil ketakutan lalu bertanya…

“Adik dah makan belum? Kalau nak, ambil burger ayam ini untuk makan dulu,” kata penjual burger itu.

“Tapi saya tiada duit pakcik,” kata Kak Fidah dengan sipu-sipu.

“Tak apa, pakcik belanja. Mai, duduk sini makan,” kata penjual burger itu sambil membuat satu Milo panas untuk Kak Fidah.

Beberapa minit kemudian, Kak Fidah mengalirkan air mata…

“Mengapa dik?” tanya penjual burger.menangisssss

Ketahui Perkara yang Perlu DiLakukan Jika Ingin Mendapatkan Anak Dengan Cepat Disamping Sihat

set subur llakiSetiap pasangan yang berkahwin sudah pasti idamkan cahaya mata dan sudah pasti tidak terlepas dari mendengar tips-tips untuk mendapatkan anak dengan cepat. Lebih-lebih lagi, jika usia perkahwinan anda melebihi 1 tahun. Walaupun banyak tips-tips yang anda dengar, namun ia tetap juga tidak berhasil. Di sini, saya nak kongsikan bersama anda, beberapa tips dan suplemen yang boleh anda pertimbangkan dan mungkin dapat membantu anda dan pasangan andauntuk mendapat anak dengan cepat disamping SIHAT.
Makanan tambahan @ Suplemen yang mengandungi zat-zat yang sangat diperlukan untuk kesuburan antaranya ialah:

  • Energizing Soy Protein (ESP)
  • Vita-Lea
  • Vitamin C
  • B-Complex
  • Alfalfa Complex
  • Zinc Complex
  • VIT E

Perkara yang perlu dielakkan jika sedang cuba untuk hamil

  • mengurangkan pengambilan kafein mungkin membantu anda.
  • Ubat sintetik seperti sesetangah pil penahan sakit dan antibiotik boleh menurunkan kadar kesuburan.
  • Lelaki dan wanita zaman sekarang terdedah kepada toksin akibat penggunaan racun serangga dan tumbuhan, penggunaan bahan kimia dalam pencuci di rumah dan cat serta pendedahan kepada persekitaran yang tercemar. Toksin boleh mengganggu kesuburan.
  • nikotin juga boleh menyebabkan kadar kesuburan menurun dan mengurangkan peluang untuk hamil.
  • Alkohol mengganggu keseimbangan hormon termasuk hormon yang mengawal kitaran haid dan ovulasi
  • Elakkan berendam terlalu lama dalam mandian air panas.suhu yang tinggi boleh merosakkan kualiti sperma.
  •  Pencuci Alat Sulit boleh ‘mengeringkan’, mengurangkan cecair serviks dan mengubah pH vagina seterusnya boleh menyebabkan penyakit keradangan pelvik yang boleh menjejaskan kesuburan terutamanya cucian yang menggunakan kaedah ‘douching

  • Elakkan mengawal diet anda secara ekstrem ketika cuba untuk hamil.
  • ketidaksuburan yang adalah berpunca dari masalah berat badan.
  • Ahli sukan wanita didapati kerap mengalami masalah kesuburan akibat kitaran haid yang tidak normal.
  • Memakai seluar dalam ketat mungkin boleh mengganggu kesihatan reproduksi lelaki.
    Selamat Mencuba ye….

Rancanglah waktu hubungan ‘asmara’ anda berdua

  • antara tips yang paling penting adalah, merancang waktu untuk melakukan hubungan dengan pasangan.
  • Sebaik-baiknya adalah, melakukan hubungan intim dengan lebih kerap semasa waktu subur anda. 
  • Sperma dapat hidup selama maksima 5 hari di dalam rahim. Jadi, jika anda ‘bersama’ dengan lebih kerap semasa waktu ovulasi, peluang untuk mendapat anak adalah lebih tinggi.
  • Untuk mengetahui waktu ovulasi anda, adalah melalui beberapa cara:
    • sistem kalendar (jika period anda teratur, sistem ini sangat berguna)
    • suhu tubuh baDAN (dimana suhu badan anda lebih tinggi daripada biasa, tapi bukannya tanda nak demam
    • Pengeluaran cecair lendir serviks seperti mukus
    • boleh menggunakan strip penguji masa subur (boleh didapati di farmasi terdekat)

Pilihlah posisi yang tepat ketika bersama

  • Missionary adalah posisi yang paling disarankan untuk cepat hamil.
  • Posisi ini memungkinkan penetrasi yang cukup dalam sehingga rahim dapat menyimpan sperma untuk waktu yang lebih lama. 
  • Sebaiknya, hindari posisi woman on top , kerana ia akan mengurangkan kemungkinan rahim untuk menyimpan sperma

**Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini.

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan harga istimewa untuk set kesuburan wanita ini. Tips eksklusif dan cara pemakanan akan diberikan kepada mereka yang membeli dangan saya sahaja. Sebelum menamatkan entri ini, apakata kita lihat testimoni pengguna berkaitan set vitamin kesuburan wanita ini.

kolohuhu
 Kawasan COD : Putrajaya – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Klik Sini Untuk Order

 

 

Apa Itu Eczema?

EKZEMA

Ekzema adalah keadaan kulit yang berterusan yang boleh menjejaskan bayi, belia dan up berkembang. Ciri-ciri biasa termasuk kekeringan, kemerahan, gatal-gatal dan bengkak kulit, antara lain. Walaupun tidak secara langsung dirawat, kulit yang betul pengurusan penjagaan dan perubahan gaya hidup boleh membantu menjaga ia di teluk supaya penghidap ekzema boleh mempunyai kualiti hidup yang lebih baik.

eczema11Ekzema

BAGAMANA SHAKLEE BOLEH MEMBANTU??

Mengantuk Siang Merupakan Penyakit Yang Perlu Dirawat

Pagi ni saya teringat tentang kisah seorang rakan berusia 20an iaitu bekas rakan sekerja saya , beliau selalu dikatakan sebagai pemalas akibat selalu tidur di siang hari. Pada suatu hari saya berhasrat menegurnya di pantri, kebetulan beliau sedang membuat minuman yang dipercayai mampu mengurangkan rasa mengantuknya.

“Dah banyak mana minum minuman ni hari ni?”

“Teruk sangat ke rasa mengantuk?”

“Ko tidur tak semalam?”

Beliau tidak merokok, sebab tu beliau cuba hilangkan dengan minum berkafein.

“Banyak juga la, mengantuk sangat, semalam dah tidur awal tapi masih mengantuk. kadang mengantuk sangat  terutama waktu memandu, sampai hampir knemalanga dan pernah tertidur di lampu isyarat kerana teramat mengantuk.Saya cuma terjaga bila dah kena hon dari kereta belakang”

image.php

Saya mula mencari penyelesaian dan berpendapat beliau mungkin salah seorang yang mengalami Hypersomnia.