Rezeki Itu Milik Allah

SEDEKAH AMALAN MULIA

Siapa setuju?? 100% setuju…Hahhh..cerita bab sedekah..Meh nak story sikit..

Pasal seorang sahabat, kisah dia yang dulu kesempitan wang..Pening kepala memikirkan..Tiba-tiba ada call nak pinjam kereta..sebelum ni tak pernah2 ada orang nak pinjam kereta dia..sepakat suami isteri,bagi pinjam FREE sebab yang nk pinjam ni pun bukan orang yg berada kewangan nye..

Pasangan ni urgent tapi nak sewa kereta sekarang VIVA sahaja sehari RM150…diulang,RM150..

Sahabat ni meminjamkan kereta SAGA for FREE selama 2 minggu..maknanya kalu VIVA 2 minggu,RM2100 kos sewa sahaja..

Tak penah tanya bila nak pulangkan kereta..Serah bulat2..2 minggu berlalau,dapat call..si peminjam nak pulangkan kereta..yang diterima hanya ucapan terima kasih..

Yang menarik nye?? ni yang suka sangat nak cerita ni…dalam dok kesempitan duit ni,bagi plak pinjam kereta FREE…

Jeng..jeng..jeng!!!syukur

Set Terbaik Untuk Ibu Hamil

“Alhamdulillah,Meskipun hamil terasa lebih cergas dan bertenaga..Terima kasih kepada sahabat yang memperkenalkan Shaklee.. Morning sickness tiada, Hb pun cantik je..bangun pagi,dah tak sakit punggung, dah tak krem..yang paling best,tiada lagi kencing manis ketika hamil..berat badan terkawal..”

Pagi yang indah. Awal Muharram yg penuh keberkatan, berpanggil untuk berkongsi pengalaman rakan yang hanya pada mulanya cuma nak cuba-cuba sebab tak pernah dengar pasal Shaklee..Dan hari ni,saya nak share sedikit info mengenai set kehamilan Shaklee.

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini kerana:
•    lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
•    tahan berbulan-bulan
•    boleh dimakan bersama ahli keluarga
•    harga yang sangat berbaloi
•    semulajadi (bukan sintetik)
•    tidak memberi sebarang kesan sampingan
•    bonus kesihatan dan kecantikan extra
•    juga sesuai dijadikan set berpantang
•    terbukti selamat dan berkesan

Set Kehamilan Shaklee

set ibu hamil..

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
•    Vitalea
•    B Complex
•    Vitamin C
•    Ostematrik
Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
•    Vitalea
•    B-Complex
•    Vitamin C
•    Ostematrix
•    Omega Guard
Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.

  • Vitalea – Sumber multivitamin dan zat besi untuk mengatasi masalah ibu hamil anemia.
  • B -complex – Mengandungi asid folik mengurangkan risiko masalah saraf pada  bayi.
  • Vitamin C – Meningkatkan imunisasi ibu dan bayi kerana ibu hamil lebih mudah dijangkiti penyakit.
  • Ostematirx – menyokong kekuatan serta pembentukan tulang bayi, saraf serta hati yang baik. Mampu elak kejang dan lenguh-lenguh semasa hamil.
  • ESP – sumber protein yang bagus untuk pembentukan sel-sel bayi serta, plasenta yang sihat serta kulit bayi yang cantik.
  • Omega Guard – Mengandungi EPA dan DHA diamana ia bagus untuk perkembangan otak bayi.

Setiap detik semasa hamil merupakan detik-detik yang sangat indah bagi si ibu. Sayangilah diri anda, sayangi kandungan anda..Bertindak segera dengan mendapatkan Set Ibu Hamil Shaklee. Ia merupakan gabungan makanan kesihatan terbaik dan mudah. Pengambilan vitamin yang betul akan membantu anda mendapat khasiat yang optimum. Hubungi ksmi untuk mendapatkan khidmat nasihat terbaik.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.
order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

 

Tips-Tips Mudah Hamil Yang Anda Dan Pasangan Wajib Tahu

Di luar sana masih ramai menanti atau mengharapkan kehadiran cahaya mata bagi melengkapkan kehidupan mereka dalam berumahtangga. Tidak dinafikan bahawa dalam zaman moden dengan arus pembangunan yang kian pesat, tahap kesuburan semakin merosot. Jika dahulu apabila sesebuah rumahtangga masih belum dikurniakan zuriat, maka sang isteri dikatakan mandul atau tidak subur. Tetapi tahukah anda, 30% dari kaun lelaki mempunyai masalah kesuburan, sama peratusannya dengan kaum wanita. Oleh itu ikhtiar untuk hamil perlukan komitmen kedua belah pihak. Apakah tips-tips mudah hamil yang boleh diamalkan?

cara mudah hamil

Punca-punca Masalah Kesuburan Lelaki dan Wanita

Assalamualaikum..

Masalah kesuburan merupakan antara sebab yang mengancam keharmonian rumahtangga. Masalah kesuburan terjadi akibat gangguan kepada system reproduksi wanita dan kurangnya penghasilan sperma yang berkualiti  bagi kaum lelaki.Berdasarkan kajian, wanita menyumbang 30% kepada masalah kesuburan. 30% oleh kaum lelaki dan 40% berpunca dari kedua-duanya.

Masalah kesuburan perlu diambil perhatian serius sekiranya pasangan sudah mendirikan rumahtangga melebihi 2 tahun tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata. Jiha hal ini terjadi,pasangan perlu segera mendapatkan khidmat nasihat dari pakar dan melakukan rawatan yang sewajarnya. Berikut adalah beberapa masalah kesuburan yang terjadi kepada wanita mahupun lelaki:

tidak subur

Atasi Masalah Sendi Dengan Set Sendi Shaklee.

Assalamualaikum..selamat pagi semua..

Pagi isnin yang ceria..saya tahu ramai yang sedang Monday blues,tapi takkan tiap-tiap minggu nak Monday blues kan? Apa khabar semua?Semoga semuanya sihat dan dilimpahkan rezeki serta barokah..

Dating dengan blog memang membuatkan hati berbunga-bunga..Lagi-lagi bila dapat berkongsi info yang baik dan bermenfaat kepada pengunjung blog saya ini..

Hari ni saya nak berkongsi mengenai masalah yang sering dihadapi oleh ramai rakyat Malaysia yang tanpa kita sedari,kita sendiri mempunyai risiko tersebut terutama golongan wanita,warga emas,golongan obesity dan yang bekerja keras…

nyeri-sendi