Kebaikan dan Kelebihan Set Penyusuan Shaklee

“Breastfeeding Journey” adalah sebuah perjalanan yang sangat mencabar namun cukup indah bagi ibu-ibu.  Sesuatu yang merunsingkan apabila susu kian merudum. Lumrah bagi ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu untuk mendapatkan cara bagi menambahkan susu ibu. Malah ada ibu-ibu yang mengambil pil-pil hormon semata-mata untuk menambahkan susu badan.

set-penyusuan-dan-kurus-shaklee

 

Di Shaklee, terdapat pakej khas “Set Breastfeeding Shaklee” di mana ianya selamat,semulajadi dan yang paling penting ianya  halal. Zaman serba moden,ibu-ibu tidak lagi sukar untuk mendapatkan yang terbaik bagi mereka dan anak tercinta. Bila bercerita pasal set breastfeeding, satu set  sudah tersedia.

Set ini mengandungi :

Alfalfa Complex : Telah digunakan di negara Barat sejak zamn berzaman sebagai penambah susu. Alfalfa dikenali sebagai  “maajun moden”  di mana khasiatnya cukup banyak dan bagus untuk diamalkan.

Vitalea Iron Formula: Multivitamin dan multimineral bagi membekalkan keperluan vitamin dan mineral keperluan harian tubuh.

Vitamin C  : Penting untuk kesegahan sel, mempertingkatkan imuniti tubuh, mencantikkan kulit dan antioksidan.

B Complex : Mengurangkan stress, mengimbangi hormon, membakar makanan menjadi tenaga, asid folik penting dalam penyusuan ibu.

Ostematrix : Sumber kalsium lengkap dengan vitamin D untuk penyerapan optimum. Wanita hamil, melahirkan dan menyuus mengalami penyusutan kalsium yang sangat ketara. Kalsium sangat diperlukan untuk menampung keperluan semasa menyusu.

ESP : Protein sangat diperlukan kerana ia merupakan unsur asas tubuh kita. ESP mengandungi 9 asid amino yang membantu menstabilkan hormon sekaligus menjadikan susu lebih pekat!

Lecithin : Ia merukan agen membakar lemak. Dalam penyusuan, lecithin membantu mengurangkan risiko bengkak susu sekaligus melancarkan susu. Lecithin antara pilihan bijak ibu menyuus untuk menurunkan berat badan.

Dengan khasiat dari Set Breastfeeding ini,ibu-ibu bukan sahaja akan mendapati susu mereka semakin meriah, susu semakin pekat malah badan mereka tambah bertenaga. Namun begitu ibu-ibu perlu

Ibu-ibu yang pernah mengambil set breastfeeding ini mendapati badan mereka tambah bertenaga, susu badan kelihatan lebih pekat malah ada yang mendapati susu badan mereka bertambah banyak. Namun, 3 PERKARA PENTING ini perlu diamalkan:

  1. Minum 3Liter air sehari
  2. Pam susu 3 jam sekali
  3. Doa, tawakal

Namun harus ingat, set ini bukan ubat magik, apa lagi berasaskan perangsang dan terus nampak perubahannya… natural supplement bertindak begitu lembut dan lunak dengan tubuh kita. Jadi, bersabarlah dan konsisten amalkan 3 perkara di atas.

Set ini juga sesuai bagi wanita walaupun tidak menyusu dan juga bagus untuk kaum lelaki. So tidak heran jika ada lelaki yang order set breastfeeding Shaklee ye..

baby comel

Susu ibu adalah penawar terbaik untuk jaundice kerana ia mempunyai kolestrum yang mampu menyembuhkan jaundice dengan segera. Sekiranya anda mempunyai masalah susu yang tidak mencukupi, jangan berkira untuk melaburkan wang bagi memberikan yang terbaik kepada si bayi. Mana yang lebih bernilai untuk wang yang anda simpan itu? Handbag Louis Vutton atau kesihatan si kecil anda?

Jom lihat video Puan Dilla Jalil dimana mendapat tentangan suami untuk menggunakan produk Shaklee bagi penyusuan. Tetapi suaminya akur setelah Puan Dilla mendapat hasil lebih dari yang dibayangkan:

Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

 

Buktikan anda juga sama hebat dan mampu menyusukan anak hingga usia mereka mencecah dua tahun.Sesungguhnya anak itu adalah anugerah terindah dan hargailah ia dengan memberikan khasiat yang terbaik kepada mereka. Happy Breastfeeding!!

Artikel Menarik Untuk Dibaca:

Shaklee Independance Distributor

order-sekarang

Kawasan COD : Putrajaya – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp+6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Klik Sini Untuk Order

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.