Q&A KEAHLIAN SHAKLEE

Asm semua, since ramai yang hantar message tanya macam mana nak generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit.

Semua orang boleh baca 🙂

 

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?

A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680 (@ 200UV/ points), anda boleh dapat FREE membership 🙂

 

Q: Berapa modal yang diperlukan?

A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship – bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? 🙂

Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah nak invest berapa pun. Hehe.

 

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan?

A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli 🙂

 

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?

A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150UV/ points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat 🙂

 

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?

A: Tak perlu! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli 🙂

 

Q: Tapiiiii.. saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness…

A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, ‘anak’ saya. 🙂

Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah 🙂

 

Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke?

A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana ‘anak’ saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong 🙂

 

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?

A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye 🙂

 

Boleh isi registration form : DISINI

 

Clear tak? Hehe. If ada soalan tambahan boleh message saya ye 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge