FAQ

Sejak akhir akhir ni,ramai pula yang bertanya pada saya bagaimana menjadi ahli Shaklee. Maklumlah saya tak pernah berkongsi malah rasanya tak pernah ‘approach’ sesiapa melalui blog2 saya untuk menjadi ahli atau memulakan perniagaan dengan Shaklee (kecuali jika ditanya).

Menjadi ahli Shaklee sebenarnya tak susah pun. Cuma daftar dan gunakan produknya,kalau member nak beli .. jual je la hehe.. disamping boleh kumpul point kumpul points……. point mcm point kite kumpul kat shopping mall tu hee…

Apa yang orang tanya tentang menjadi ahli Shaklee:

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM660) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 untuk Semenanjung, RM85 untuk anda di Sabah/Sarawak.

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
tak perlu maintain point atau wajib membuat ada pembelian.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?
Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 987156 sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee trial pack.

Apa kelebihan menjadi ahli?
Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri. Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline. Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan untuk semua ahli melalui blog tertutup khas. Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Berminat?Sila hubungi saya di:
maziahjamaluddin@gmail.com
| Call/WhatsApp ke 017 6258 658

| Add saya di FB maziah jamaludin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge