Cara Mudah Beli Produk Shaklee Secara Online

Alhamdulillah walaupun pelbagai isu timbul mengenai Shaklee tetapi masih ramai yang tahu dan sedar akan kebenarannya. Ramai yang bertanyakaan kepada saya, bagaimana untuk membeli produk Shaklee secara online. Lebih mudah, hanya di hujung jari. KLIK SINI untuk panduan pembelian prosuk Shaklee menggunakan aplikasi eSell.

Bagaimana pula bagi mereka yang baru sahaja mendaftar keahlian Shaklee? So, hari ini saya ingin berkongsi dengan anda terutamanya yang baru sahaja mendaftar agar lebih mudah untuk mendapatkan produk kesayangan anda dengan HARGA YANG LEBIH MENARIK dan perkhidmatan yang lebih cekap.Welcome to our Shaklee Big Family!!

belishakleeonline

Bagaimana Mengaktifkan Akaun Shaklee Selepas Mendaftar Keahlian?

Sebaik sahaja anda mendapat nombor ID daripada Shaklee melalui sistem pesanan ringkas (SMS), anda telah memiliki akaun Shaklee peribadi. Bagaimana untuk mengaktifkan akaun tersebut?

1. Login di alamat www.shaklee2u.com.my

2. Masukkan ID dan Password yang telah diberikan oleh Shaklee melalui SMS. Kemudian klik “FORGET PASSWORD”

3. Masukkan semula ID dan tarikh lahir anda. Kemudian “SUBMIT”.

4. Anda akan menerima sekali lagi ID dan Password dari Shaklee. Kemudian LOGIN seperti biasa. Klik “SUBMIT”

5. Setelah berjaya mengaktifkan akaun Shaklee, anda boleh menukar semula PASSWORD peribadi/rahsia anda. Taaadaaaa….Welcome to Shaklee online system!!

benefit

Cara Membuat Pembelian Secara Online

Teringat semasa saya mula-mula mendaftar keahlian, pembelian produk Shaklee adalah melalui penggilan telefon atau secara email. Namun bermula bulan  Oktober 2013, Shaklee melancarkan sistem online nya yang tersendiri dan bagi saya ia amat cekap dan mesra pengguna. Apa yang penting, pastikan anda pemegang kad kredit atau kad debit untuk proses pembayaran. Klik pada gambar untuk paparan ebih jelas.

1. Login ID anda ke www.shaklee2u.com.my dan klik pada menu Shopping. Bagi pengguna Android, anda perlu install aplikasi “FlashFox” terlebih dahulu dan aplikasi “Puffin” bagi pengguna iPhone/ iPad (iOS).

oo2

2. Page seterusnya ini, anda boleh melihat senarai harga semua produk Shaklee dengan klik pada Price List. Selain itu, klik Historical Order untuk melihat sejarah pembelian anda dengan Shaklee. Klik Agree untuk meneruskan proses pembelian.

oo3

3. Masukkan semua maklumat yang dikehendaki. Kemudian klik Comfirm. Sekiranya tidak lengkap, anda tidak dapat memasuki ke page seterusnya.

oo4

4. Tadaaaa…selamat menjamu mata. Anda boleh klik pada gambar produk yang ingin anda beli. Sekiranya produk yang anda cari tiada di dalam Cart List, ia kemungkinan sudah Out Of Stock.

oo5

5. Maklumat a.k.a surat beranak produk yang anda pilih. Sekiranya betul produk yang anda ingin beli, anda boleh klik pada Add Shopping Cart.Sekiranya ia bukan produk yang anda pilih, anda boleh kembali pada jenis-jenis produk dengan klik pada Healthy Nutrition.

oo6

6. Setelah klik pada Add Shopping Cart, anda akan ke page seterusnya di mana memaparkan senarai produk yang ingin anda beli. Klik Continue To Order untuk menambah item yang ingin dipesan.  Setelah selesai menyenaraikan produk anda, periksa kuantiti setiap item. Anda boleh tambah kuantiti item dan Cancel sekiranya tersalah memilih produk. Kemudia klik SUBMIT.

oo7

7.  Halaman seterusnya adalah maklumat pembayaran. Hanya perlu sediakan kad kredit atau kad debit anda. Tandakan pada Online Credit card/Debit Cart kemudian sahkan pembayaran dengan klik pada Comfirm Your Payment Method.

oo8

8. Di halaman ini, anda perlu mengisi semua maklumat yang diperlukan. Ingin ditekankan di sini, Card No. adalah nombor yang ada pada belakang kad kredit/kad debit anda manakala CVV2 & CVC2 adalah 3 digit rahsia di belakang kad debit/kad kredit anda. Setelah selesai, klik pada Please Comfirm Payment Info.

oo9

9. Ini adalah langkah terakhir anda. Di sini anda boleh memeriksa semula segala maklumat item yang dipilih, maklumat untuk penghantaran dan maklumat pembayaran. Sekiranya semua maklumat adalah betul, Comfirm Order. Sekiranya ada kesilapan, klik pada Modify Order untuk pembetulan.

oo10

10. Setelah anda mengesahkan pesanan, anda akan menerima MSOS code melalui SMS kepada nombor telefon anda yang berdaftar untuk perbankkan atas talian (online banking). Masukkan kod 6 digit tersebut dan SUMBIT.

Slide7

11. Pesanan akan diproses dan apabila transaksi selesai anda akan menerima  pengesahan pesanan (invoice) di mana anda  boleh mencetak resit tersebut. Selain itu, resit pembelian ini juga turut akan dihantar kepada anda melalui email.

Slide8
Selesai dan Tahniah kerana berjaya membuat pesanan!!
Bagi mereka yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee dan  masih belum mendaftar,anda masih belum terlambat untuk berbuat demikian. KLIK SINI untuk mendaftar keahlian. Anda bukan sahaja  dapat pelbagai manfaat sebagai ahli malah ia memberikan suatu kepuasan di mana segalanya hanya di hujung jari. Anda tidak perlu lagi mencuri-curi masa untuk berjumpa dengan agen-agen di luar. Anda mampu melakukannnya di mana sahaja.
Dengan cas penghantaran hanya RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 bagi Sabah dan Sarawak, ia sangat berbaloi. Malah sekiranya anda membuat pembelian melebihi RM800 atau membuat pembelian sebarang produk termasuk Vivix, tiada cas penghantaran dikenakan.
Anda hanya membuat pesanan melalui online dan menunggu produk Shaklee kesayangan anda sampai ke muka pintu. Mudah bukan?
Postman-pat

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.