Bahaya Air Tercemar Mengundang Maut Kepada Manusia

Apa khabar pengunjung setia healthyvitagarden.com hari ini? Pernahkah anda mendengar pepatah mengatakan “Air adalah Nadi Kehidupan”. Ya, tepat sekali. Sekiranya kita menyingkap sejarah peradaban manusia, kebanyakan penempatan mereka berada di tepi sungai dan pantai di mana mudah untuk mereka mendapatkan bekalan air. Manusia memerlukan air untuk meneruskan kehidupan dan menjalankan aktiviti harian. Air digunakan untuk minum, mencuci,memasak, membersihkan diri, dan sebagainya. Namun begitu, adakah air yang digunakan kini selamat, benar-benar bersih dan selamat?

faktanya-tanpa-air-semua-tak-berarti-25008

Tahukah Anda Air Sungai dan Bekalan Air ke Rumah Semakin Tercemar di Malaysia?

Sedar atau tidak, bekalan dan sumber air di sekeliling kita sudah banyak yang tercemar. Hal ini sekaligus menjejaskan kualiti air yang disalurkan terus ke rumah kita. Bahan-bahan cemar ini tidak dapat dilihat atau dirasa, tetapi mampu mendatangkan pelbagai risiko kesihatan yang serius seperti kanser  untuk jangka masa panjang. Antara bahan tercemar yang mungkin berada di dalam air paip rumah kita adalah baja, sisa pembuangan industry, pembuangan sampah, bangkai, bahan kimia,bahan organic seperti benzena dan clorin, racun serangga dan sebagainya.

Selain itu terdapat juga logam berat seperti arsenic, plumbum dan merkuri, bahan radioaktif malahan najis dan mayat antara pencemaran yang mengiringi air di dalam paip. Ia belum lagi ditambah dengan pencemaran dari kotoran seperti karat, pasir, lumpur, lumut, lendir dan unsur lain yang ada pada rangkaian paip yang membawa ke rumah kita. Persoalannya…

air-kotor-air-sakit

SANGGUPKAH KITA menggunakan air yang telah dicemari dengan pelbagai sisa bahan buangan untuk memasak bagi keluarga anda dan juga memberi air untuk diminum seisi keluarga anda ?

TAHUKAH ANDA, walaupun air telah dirawat dengan Klorin di loji air, banyak lagi unsur-unsur cemar yang terdapat di dalam air paip yang masih tertinggal dan boleh memudaratkan kesihatan ?

Kita semua maklum bahawa klorin adalah bahan utama yang digunakan untuk merawat air tercemar. Namun begitu, klorin juga merupakan punca berlakunya kanser dalam jangka masa panjang. Mari kita lihat kesan unsur-unsur yang ada di dalam air ke atas tubuh kita.

Kesan-Pencemaran-Air-Pada-Manusia.-Penapis-Air-TerbaikOleh itu,percayakah bila saya katakan bahawa KITA DAN KELUARGA KINI DALAM BAHAYA kerana kesan pencemaran alam sekitar ini juga mengakibatkan hampir semua makanan dan minuman di rumah kita turut tercemar! Maka amat wajar sekali untuk mendapatkan penapis air untuk setiap rumah. Namun begitu, apakah ciri-ciri penapis air yang terbaik, jimat, mudah diselenggara dan berbaloi-baloi? Ingin saya tunjukkan sesuatu yang pastinya membuatkan anda berasa gembira mendengarnya?

Get Clean Water Pitcher Shaklee, Penapis Air Terbaik

shaklee_get_clean_water10

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, sebelum ini saya sudah mempunyai penapis air di rumah. Lama kelamaan rasa air berubah. Sememangnya filter bertukar warna, perlu ditukar dan dicuci tetapi kerana tahun lepas saya hamil dan suami pula sibuk, saya tidak terdaya untuk mencuci penapis air dan suami tidak sempat untuk mengganti filter. Mengenai Water Pitcher Shaklee, pada mulanya saya berfikir, “aku dah ada water filter, untuk apa lagi water filter Shaklee ni?” Selepas menggunakan sendiri Get Clean Water Pitcher Shaklee saya boleh katakan, YA,kami sepatutnya dari dulu menggunakannya!

6 Sebab Mengapa Saya Memilih Get Clean Water Pitcher Shaklee

1. Kecil Dan Ringan

kecil

Saya sukakannya sebab anak saya 3 tahun pun boleh angkat water pitcher ni, tuang sendiri air ke dalam cawannya. Biasa kita lihat water filter segedabak kat dapur, tapi konsep Water Pitcher ni direka dalam bentuk jug.

2. Penurasannya Laju dan Cepat.

Baby_terkejut[1]

Pada mulanya saya fikirkan air yang dituras akan menitik satu persatu tetapi jauh meleset. Saya sempat berkata pada suami, “Kalau macam ni, 1 malam pun habis minum air ni”. Errr…dalam 1-2 minit je siap tapis, masuk dalam balang air, tapis lagi kemudian 2 minit siap. Kalaulah saya tak tidur malam tu, hanya menapis air rasanya boleh penuh 1 kolah.

3. Mampu Milik

Baru semalam bercerita mengenai water filter di rumah pengasuh anak saya yang berharga RM6000 dan dibayar setiap bulan selama 5 tahun. Cuba anda teka harga Water Pitcher ni?

Harga hanya RM 470, dah boleh dapat complete set siap dapat spare 3 filter!! Paling menarik, tidak perlu bayar installment bagai. Cash & Carry gittew..Satu – satunya filter yang mengasingkan plumbum dari air.

 Penapis Air Terbaik Shaklee

set water

RM 470 ni termasuk:

  •  Get Clean®  Water Pitcher – Food Safe: BPA-Free; kapasiti setiap turasan sebanyak 10 cawan
  • Get Clean®  Water refillable Filter Housing Kit (lengkap dengan 1 filter untuk menapis sehingga 330 liter air)
  • Get Clean®  Water Refill Filter 3 Pack (setiap satu untuk tapis 330 liter air)

 4. Portable

shaklee_get_clean_water

Dengan saiznya yang kecil dan ringan tanpa sebarang wayar, Water Pitcher ini sangat user friendly. Anda boleh bawa ke mana sahaja bukan sahaja ke dapur, bilik tidur, ruang tamu malah anda boleh membawanya untuk beriadah di luar. Selepas penat beriadah, anda boleh menikmati air yang segar dan lembut rasanya hanya dari jug ajaib yang comel ni.

5. Mudah

Senang nak set up Water Pitcher Shaklee ni, tak perlu panggil consultant, pasang sendiri, sekejap je siap!

  • Tidak perlu servis, hanya tukar filter sahaja
  • Tidak perlu pasang pada paip
  • Tidak perlu keluar duit untuk mentanance

boboiboy

 

6. Tahan Lama

  • 1 filter  boleh tapis sehingga 330 liter, biasanya tahan 3 sehingga 4 bulan.
  • Kalau filter dah habis, senang je, just beli filter refill RM 150 untuk 3 filter (average RM 50 je untuk satu filter

meter shaklee

Berbaloi-baloi bukan? Ia bukan sahaja pelaburan terbaik untuk jangka masa pendek tetapi memelihara kesihatan anda sekeluarga untuk jangka masa panjang juga. Oleh itu, berubahlah kepada yang lebih mudah, jimat, sihat dan selamat.

Nak Beli??

sanggupkeminum

Tahniah kerana membuat LANGKAH BIJAK! Hanya RM470 termasuk Postage ke seluruh Malaysia.Saya jamin anda akan berpuas hati dengan kualitinya.

Bagaimana Untuk Membuat Pesanan?

Ok, ambil telefon bimbit anda, mesej atau Whatsapp ke nombor saya, 017-625 8658 untuk pertanyaan lanjut.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

 order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

1 comment for “Bahaya Air Tercemar Mengundang Maut Kepada Manusia

  1. f May, 2015 at 1:35 pm

    Bismillah,

    setelah baca 6 sebab di atas…anda patut miliki 1 unit lengkap water pitcher…come and grab it…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge