“Anak Saya masih Kecil” – Kisah Sebak Penghidap Buah Pinggang Bocor Pulih Sepenuhnya

Sedang saya memandu, saya mendapat panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Mujur ada ruang untuk memberhentikan kereta di sisi jalan dan segera menjawab panggilan tadi. Kedengaran agak sedih bertanyakan mengenai masalah buah pinggang bocor. Tahukah anda petanda jelas yang mengatakan anda mengalami masalah buah pinggang bocor apabila air kencing anda berbuih. Ia adalah salah satu simptom Nephrotic Syndrome dan anda perlu segera berjumpa doktor.

sakit

“Anak Saya Masih Kecil,Saya nak Sihat…”

Itu antara ayat yang sering diungkap da diulang oleh seorang penghidap buah pinggang bocor berusia 37 tahun yang saya sendiri tertemu dengan beliau dan keluarga di Presint 18, Putrajaya. Ya, anak yang kecil baru sahaja habis pantang. Beliau juga menghidapi masalah tekanan darah tinggi. Doktor menyatakan bahawa ubat yang diambil tidak sesuai dan ia merupakan punca masalah buah pinggang bocor.

Gejala Bagi Masalah Buah Pinggang Bocor

Di dalam nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis pada buah pinggang telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Antara gejala yang dihidapi oleh pesakit adalah:

nephrotic_syndrome1

  • Lemah dan tidak bermaya
  • Air kencing menjadi berbuih
  • Mata dan muka bengkak apabila bangun pagi
  • Kaki menjadi bengkak akibat berdiri terlalu lama
  • Perut kembung
  • Sakit perut dan cirit birit
  • Berat badan meningkat disebabkan oleh lebihan air bertakung pada lapisan kulit

Sekiranya anda mengalami simptom-simptom seperti yang dinyatakan diatas maka disarankan agar cepat-cepat membuat pemeriksaan kesihatan. Kenalpasti dahulu penyakit anda dan dapatkan nasihat pakar dalam masalah kesihatan anda.

Sekiranya anda mengalami masalah buah pinggang bocor, anda akan diberikan pelbagai jenis ubat.Dipetik dari website IgA Nephropathy Cure dalam artikelnya yan bertajuk Latest Drugs to Stop Protein Leakage from Kidney for Nephrotic Syndrome Patients menyatakan bahawa,

Dalam usaha untuk menghapuskan proteinuria, steroid dan immunosuppressants sering digunakan. Mereka ubat-ubatan yang berkesan, tetapi mereka mempunyai banyak kesan sampingan.”

Jadi bagaimana anda ingin mengharungi masalah ini tanpa perlu memikirkan kesan sampingan yang menanti? Mari lihat testimoni penghidap buan pinggang bocor ini.

TESTIMONI PENGHIDAP BUAH PINGGAN BOCOR

Testimoni 1:  Pulih Sepenuhnya Dengan Pengambilan Vivix

Anda juga boleh KLIK DI SINI untuk melihat sendiri testimoninya di facebook.

buah pinggang

Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi “sebeban” ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

Muhamad Rosdi Ismail

Testimoni 2 : Suami Stop Semua Ubat dan Appointment Doktor.

vivix buah pinggang

Ada Apa Dengan Vivix Shaklee?

Sebelum tu saya nak cerita sikit tentang resveratrol. Resveratrol ni sangat tinggi antioksidan tau, hebatnya resveratrol ni sehingga ia berupaya meneutralkan radikal bebas dalam badan kita.

Selain tu, ia juga mampu untuk merencatkan gen kanser, melawan jangkitan kulat, radiasi ultraungu, tekanan dan kecederaan.

Untuk pengetahuan anda,

Vivix 10 kali lebih hebat dan kuat daripada Resveratrol. Berbanding Resveratrol sahaja, ini kerana Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol yang akan bertindak dengan lebih berkesan lagi.

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Buah Pinggang

bagaimana vivix membantu pesakit buang pinggang

Alhamdulillah, customel yang membuat penggilan mengenai masalah buah pinggang bocor sudah sembuh sepenuhnya dan berita lebih baik apabila masalah tekanan darah tingginya juga semakin pulih. Isteri beliau sendiri mesej kepada saya dan menyatakan suaminya semakin sihat dan wajah makin berseri.

Setiap penyakit InsyaAllah ada penawarnya. Apa yang penting kita perlulah berusaha dan jangan salahkan takdir. Benar kata orang, bila dah sakit wang ringgit jadi tak bernilai. Kesihatan adalah segala – galanya.

Jika anda tidak mahu bergantung selamanya dengan ubat atau sehingga menjalani dialisis seumur hidup. Saya cadangankan anda mengambil Vivix untuk kesihatan anda.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya Puan Maziah di talian 017-625 8658.

Bertindak sekarang sebelum terlambat! Pastikan anda mendapat khidmat nasihat dari saya sebelum membuat pesanan =)

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order-sekarang

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

kambing

daftar-sekarang

Shaklee Independen Distributor

Kawasan COD : Putrajaya – Bangi – Desa Pinggiran Putra – Puchong – Kajang – Serdang

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Healthy Vita Garden

Facebook : Maziah Jamaludin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge